Dacă vreţi căldură la iarnă, pregătiţi-vă să semnaţi angajamente de plată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terma Serv vrea să inventarieze beneficiarii sistemului de încăzire, dar nu ştie deocamdată care va fi finalitatea acestei acţiuni. Directorul Traian Constantinescu spune că toţi cei 6500 de alexăndreni branşaţi vor trebui să-şi ia angajamentul că vor plăti întreţinerea, iar în situaţia în care majoritatea abonaţilor dintr-o scară refuză acest lucru, aici nu se va mai furniza agent termic.

  Angajaţii societăţii vor bate, începând de luni, la uşile celor 6500 de alexăndreni rămaşi în sistem şi-i vor întreba dacă mai vor căldură la iarnă şi dacă se angajează că vor suporta costurile întreţinerii. „ Vrem să ştim care este situaţia, ce vom face de la 15 noiembrie, unde mai furnizăm căldură şi unde nu . În condiţiile în care mai mult de jumătate din oraş s-a debranşat, pentru noi furnizarea energiei termice pentru cele 6500 de apartamente implică costuri mai mari. Într-o scară cu 20 de apartamente, dacă au rămas doar cinci în sistem, costurile se vor împărţi la cinci şi vor fi mai mari pentru abonaţi. Oamenii trebuie să ştie ce îi aşteaptă şi să decidă” ne-a spus Traian Constantinescu, directorul societăţii.


Terma Serv are de recuperat de la populaţie 3.700.000 lei şi susţine că vrea să-şi ia măsuri de precauţie, obligându-i pe alexăndreni să semneze angajamente de plată „Suntem o societate comercială care are datorii de 6.000.000 lei la furnizorul de gaz. Ne luăm măsuri de precauţie. Cine nu vrea căldură şi nu vrea să plătească, nu va mai primi. Nu ne permitem să strângem datorii şi mai mari” ne-a mai spus directorul Terma Serv.
Societatea nu ştie deocamdată care va fi finalitatea acţiunii de inventariere. „ Acolo unde majoritatea într-o scară va alege să nu mai primească energie termică, nu vom mai furniza” a declarat directorul Constantinescu fără a preciza însă de înseamnă „majoritatea” . După ce va trage linie în urma inventarierii, societatea va informa primăria şi va lua o decizie în legătură cu furnizarea căldurii.

„Semnăm orice ca să nu stăm în frig”


Opiniile alexăndrenilor în legătură cu acţiunea Terma Serv sunt împărţite. Chiar dacă  nu ştiu exact  cu cât vor plăti  mai mult la întreţinere, unii sunt dispuşi să semneze angajamente de plată, pentru că nu vor să stea în frig. „Semnăm orice ca să nu stăm în frig. Nu ne convine că e mai scump, dar nu avem ce face. Nu putem sta fără căldură” ne-a spus Nelu Oprea din blocul 38 SR, un bloc în care majoritatea apartamentelor au rămas branşate.
Cei din blocurile unde numărul debranşaţilor este mare, sunt ceva mai rezervaţi la gândul că facturile vor fi mai mari. „ Am auzit că vom plăti şi 700 lei pentru trei camere, faţă de 360 cât am plătit iarna trecută. Nu ştiu dacă voi semna, mă mai gândesc. Dacă semnez şi pe urmă nu am bani. Nu ştiu ce voi face” ne-a spus Maria Ivănescu din blocul V.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite