La Alexandria, cheltuielile de funcţionare mai mari decât investiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul estimat al Alexandriei pe anul 2012 este de 1.160 de miliarde de lei vechi. Aceşti bani au destinaţii precise: diverse cheltuieli şi investiţii. Declaraţia îi aparţine primarului Victor Drăguşin şi a fost lansată în cadrul unei dezbateri publice pe tema bugetului local al Alexandriei.

Impozitele şi taxele locale, subvenţiile de la bugetul de stat şi amenzile reprezintă principalele surse de venit pentru municipiul Alexandria. Aceşti bani vor fi folosiţi în principal pentru cheltuieli de funcţionare (din care face parte şi asigurarea salariilor bugetarilor), peste 660 miliarde lei vechi, dar şi pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor proiecte de infrastructură şi reabilitare, puţin peste 500 miliarde. Sunt vizate cartiere, grădiniţe şi şcoli, dar şi ştrandul Vedea.
Bugetul pe anul 2012 al Alexandriei este mai mare cu aproximativ 40 de miliarde de lei vechi faţă de cel de anul trecut. Precedentul buget, însă, a creat o serie de probleme, fiind atacat în mai multe rânduri de către Prefectura Teleorman.
Deşi prezentarea bugetului s-a dorit a fi o dezbatere publică, aceasta a constat mai mult dintr-un monolog susţinut de edilul-şef al Alexandriei care s-a întins pe aproximativ 4 ore.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite