17 lucrări de la bacalaureat recorectate în prezenţa ofiţerilor de la Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase profesori din Alexandria şi doi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie Teleorman au luat azi dimneaţă la puricat 17 lucrări de la bacalaureat asupra cărora există suspiciuni legate de fraudă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman care derulează o anchetă cu privire la fraudarea bacalaureatului, a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să formeze o a treia comisie pentru recorectarea a 17 lucrări ale unor elevi de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria.Potrivit inspectorului general Constantin Amarie, cei şase profesori de matematică, limba română şi chimie (câte doi pentru fiecare disciplină) din comisie au fost aleşi în funcţie de experinţă şi pregătire. „ Sunt profesori buni, cu rezultate bune, cu gradul didactic I” ne-a spus Constantin Amarie.
În prezenţa celor doi comisari de la Anticorupţie, profesorii au început la ora 10.00 recorectatarea lucrărilor, pentru a stabili dacă evalutorii de la prima comisie şi cei de la contestaţii, au fost corecţi. „ Se va urmări dacă între nota iniţială şi cea finală există diferenţe mai mari de 1,5 puncte.Dacă există, atunci profesorii care au corectat iniţial, vor suporta sancţiuni disciplinare şi nu vor mai face parte timp de patru ani din comisiile de bacalaureat” ne-a mai spus Constantin Amarie, şeful ISJ Teleorman. Surse judiciare afirmă că , dacă profesorii corectori se vor dovedi vinovaţi, aceştia vor ajunge în faţa instanţei de judecată pentru infracţiuni de corupţie. În vizorul Parchetului se află 22 de profesori asupra cărora există suspiciunea că au luat bani de la patru eleve de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, pentru a le mări notele.

După recorectare, profesorii vor fi chemaţi la audieri


După ce un elev de la Grupul Şcolar Tehnic a reclamat că patru colege au dat bani pentru a-şi mări notele la bac, Parchetul a demarat o anchetă. Analizând lucrările elevelor, procurorii au descoperit semne identice, ceea ce a ridicat suspiciuni cu privire la corectitudinea notării. Una dintre elevele reclamate, este Vasile Mihaela de 38 de ani, din Zimnicea, care a absolvit anul acesta Grupul Şcolar Tehnic la clasa de fără frecvenţă. Ea promovat bac-ul, după ce notele i-au crescut în urma contestaţiilor făcute la trei materii. Cei 22 de profesori care au corectat lucrările Mihaelei şi ale colegelor ei acuzate că au dat bani, urmează să fie chemaţi la audieri.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite