Alexăndrenii pot merge să se vaccineze antigripal la Policlinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Procesul de vaccinare antigripală a demarat la jumătatea lunii noiembrie, când Ministerul Sănătăţii a trimis către Direcţiile de Sănătate Publică prima tranşă de vaccin. Au prioritate persoanele din grupele de risc, respectiv copii, personalul medical, bătrânii şi persoanele cu afecţiuni cronice.

În Teleorman, la jumătatea lunii trecute au ajuns la DSP 6400 de doze de vaccin antigripal care au fost distribuite medicilor de familie. Potrivit conducerii instituţiei aceste doze au fost epuizate, iar zilele trecute, ministerul a trimis şi a doua tranşă care înseamnă 21.700 de doze de vaccin. Pentru că în a doua tranşă au venit mai multe doze de vaccin, la sediul Policlinicii se va deschide de săptămâna viitoare un punct de vaccinare, deşi dacă au fost cazuri de alexăndreni care să se adreseze instituţiei pentru a primi vaccinul, personalul medical de la Policlinică i-au vaccinat. „Începând de luni 19.12.2011, se va deschide punctul de vaccinare din incinta Policlinicii Alexandria pentru cazurile sociale.Vom completa numărul de doze  de vaccinuri către spitalele din judeţ şi vom onora cererile unor instituţii de copii şi bătrâni”, a spus Olivia Filip, purtător de cuvânt al DSP Teleorman.

Niciun caz de gripă, doar viroze

Potrivit conducerii instituţiei până acum în Teleorman nu au existat cazuri de gripă. „Nu avem niciun caz de gripă. Au fost câteva suspiciuni, dar în urma analizelor am constatat că au fost doar viroze puternice. La ultima raportare am înregistrat o uşoară creştere a virozelor, dar nu alarmantă, am avut un număr de 520 de cazuri de viroze. În ceea ce priveşte internările, copii cu vârste de până la 14 ani au fost cei mai afectaţi. Pot să vă spun că judeţul nostru este un pic sub media pe ţară la numărul de cazuri de viroze”, ne-a spus doctor Elena Picu, director adjunct DSP. Teleormănenii care vor să se vaccineze trebuie să se adreseze medicilor de familie, iar alexăndrenii pot merge să se vaccineze înepând de luni la sediul Policlinicii, din strada Mihăiţă Filipescu, nr. 30. Specialiştii spun că perioada optimă de vaccinare este până la finele lui decembrie

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite