Teleormanul, un judeţ fără turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagină Muntenia
Pagină Muntenia

  Deşi judeţul Teleorman ar avea câteva obiective turistice, care ar face atracţia unor oameni sau chiar a unor străini, autorităţile nu ştiu cum să expoateze aceste monumente şi le-au lăsat în paragină.

Potrivit site-ul Econtext, care a realizat o hartă turistică a ţării noastre, Teleormanul a primit vizita a puţin peste 1200 de turişti în această vară, clasându-se pe penultima poziţie în top.
 

Casele memoriale şi cetăţile medievale au devenit ruine

Cu toate că este un judeţ sărac, Teleormanul se poate mândri cu doi mari scritori, ale căror locuinţe au devenit case memoriale. Este vorba de Marin Preda şi Zaharia Stancu. Cele două case unde eu trăit autorii romanelor despre care învaţă elevii români nu sunt deschise publicului. Tot la capitolul obiective turistice, putem aminti şi Cetatea „Turris” de la Turnu Măgurele. În zilele noastre, nu mai putem vorbi de o cetate în adevăratul sens al cuvântului, pentru că au rămas doar ruinele acesteia. Cetatea Turris este situată marginea oraşului, iar drumul spre cetate nu numai că nu este asfaltat, dar este plin de buruieni. Ca să ajungi să vezi cetatea trebuie să vorbeşti cu un localnic sau cu cineva din administraţia publică locală care să te conducă până acolo.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite