Parcările publice ocupate de maşinile de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea de la finananţe s-a transfromat în târg de maşini second-hand
Parcarea de la finananţe s-a transfromat în târg de maşini second-hand

  Centrul municipiului reşedinţă de judeţ arată ca un târg ad-hoc de vânzări maşini. Toate parcările fără plată sunt pline maşini care au în geam afişe „de vânzare”, spre disperarea alexăndrenilor şi a angajaţilor instituţiilor din zonă.

Aceleaşi maşini de vânzare pot fi văzute în fiecare zi, în aceleaşi locuri, semn că proprietarii nu le mişcă şi cu toate că poliţiştii locali, dar şi cei de la rutieră fac acţiuni în zonă, amenzile sunt prea mici şi proprietarii de maşini se întorc.  Parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, cea de la Finanţe, dar şi cea de pe strada Confederaţiei (zona cunoscută de alexăndreni ca Liscani) sunt invadate de maşini second-hand, expuse la vânzare. Proprietarii de autoturisme de vânzare ştiu că centrul oraşului este cel mai tranzitat loc şi de aceea îşi aduc maşinile aici, în speranţa că poate, poate, se găseşte un cumpărător. Mulţi dintre vânzători, care nu au nevoie de maşină, lasă cu zilele maşinile în parcările respective, spre disperarea angajaţilor de la Finanţe şi a comercianţilor de pe Liscani. „Unele dintre maşini stau aici cu zilele, fără să le ia nimeni, încurcă circulaţia care este aglomerată în zonă, pentru că vin oamenii la piaţă şi mai este şi staţie de taxiuri. Mai lasă aici maşinile cu marfă şi pieţarii aşa că este mereu aglomerat. Când venim cu marfă e un calvar, cărăm genţile de la distanţe mari pentru că nu putem să aducem maşina mai aproape de toneta noastră”, ne-a spus Nelu Roman, unul dintre comercianţii din zonă. În schimb, în parcarea de la Finanţe sunt şi mai multe maşini, care au numerele de telefon în geam, pentru că de aici se vând mai bine, fiind chiar în buricul oraşului. Angajaţii instituţiei, care vin dimineaţa la muncă trebuie să ocolească clădirea şi chiar să parcheze pe străzile laterale, lucru care îi nemulţumeşte. „Ne învârtim minute în şir prin parcarea asta, care după cum vedeţi e destul de mare şi tot nu găsim loc, deşi acest spaţiu este pentru angajaţii de la Finanţe şi de la Prefectură. Nu ştiu ce ar trebui să le facă, poate să le dea amenzi mai mari, poate să le ridice maşinile, nu ştiu, dar ar trebui să găsească o soluţie, pentru că această situaţie durează de prea mult timp”, ne-a spus şi un angajat de la Finanţe. 

Proprietarii maşinilor de vânzare sunt de negăsit

 Deşi poliţia locală a întreprins numeroase acţiuni în zonă, pentru depistarea şi amendarea acestora, vânzătorii nu prea sunt de găsit. Şi chiar dacă sunt sancţionaţi şi rugaţi să îşi ridice maşinile, proprietarii revin după câteva zile în acelaşi loc. „Noi întreprindem acţiuni mereu în zonele acestea, dar îi depistăm foarte greu. Îi contactăm telefonic, îi chemăm să îşi ia maşinile şi în sancţionăm, dar întâmpinăm şi greutăţi. Unii ne spun că sunt în trecere şi chiar dacă au afişul în geam, au treabă în zonă şi au parcat acolo, alţii nu vin deloc ”, spunea Eugen Hainangiu, şeful Poliţiei Locale Alexandria. Pentru a desfiinţa aceste târguri ad-hoc, Consiliul Local Alexandria chiar a mărit cuantumul amenzilor, dar vânzătorii nu s-au sinchisit să îşi ia maşinile nici aşa. Începând cu anul în curs, amenzile au crescut de la 25 la 500 de lei, dar nici aşa micii întreprinzători nu s-au speriat.

 Avem târg de maşini second-hand, dar la marginea oraşului

Primăria Alexandria, prin SC Pieţe şi Târguri a creat un spaţiu unde alexăndrenii să îşi expună maşinile la vânzare, numai că acest loc este la marginea oraşului, la obor, în Pădurea Vedea. Locul nu este vizitat prea des de oameni, doar în week-end când este şi târg de vechituri şi obor. Deşi au făcut o platformă pentru expunerea maşinilor second-hand, niciun vânzător nu şi-a lăsat acolo autoturismul.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite