Teleormanul, un judeţ cu sportivi de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Teleormanul este un judeţ care nu excelează în prea multe domenii, ca şi în alte locuri din ţară şi aici sunt oameni cu performanţe şi rezultate deosebite. În ceea ce priveşte sportul teleormănean, cu toate că nu este foarte bine finanţat, an de an, rezultatele sunt mai mult decât vizibile.

Unul dintre oamenii care a stat aproape de sportul teleormănean şi s-a luptat pentru ca sportivii să aibă cele necesare desfăşurării unei bune activităţi a fost Florea Voicilă. „Avem performanţe deosebite în sport. O avem pe campioana europeană la atletism, Andreea Ogrăzeanu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. De asemenea, avem campion mondial la karate, pe Florin Burtan. Trebuie amintită şi echipa de baschet feminin care de câţiva ani buni este pe podium în liga naţională. La TIR şi talere iar avem rezultate excepţionale şi campioni naţionali. Şi nu în ultimul rând, anul trecut o tânără din Alexandria, legitimată la Clubul Sportiv Teleorman a devenit vicecampioană europeană la culturism”, a spus Florea Voicilă, conilierul local şi preşedintele echipei de fotbal FCM Alexandria.

Performanţă după performanţă

Magdalena Dudeanu Ristea în vârstă de 39 de ani a cunoscut performanţa în sport. Rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în cariera sa au făcut-o să nu renunţe la TIR-pistol şi a ales să antreneze tinerii talentaţi pentru ca lucrurile pe care ea le-a învăţat în cei peste 20 de ani de muncă să fie duse mai departe de tânăra generaţie. Magdalena este legitimată la Clubul Sportiv Teleorman şi a câştigat peste 20 de medalii de aur atât la individual, cât şi pe echipe. Cea mai bună tiristă din Teleorman a deţinut recordul naţional la acest sport timp de cinci ani consecutiv. Magdalena spune că cel mai bun an din cariera sa a fost 2000, când a reuşit să ocupe poziţia 8 în clasament, la internaţionale. „Se spune că trebuie să ai talent ca să fii un trăgător bun, dar eu mă consider doar o sportivă care a muncit foarte mult să obţină aceste rezultate”, declara tirista. Pentru că a vrut să împărtăşească din experienţa ei şi celorlalţi colegi, Magdalena este acum şi antrenoare de TIR la acelaşi club la care încă mai activează ca şi sportiv. Are performanţe şi cu elevii săi, care au reuşit la scurt timp de când i-a preluat să urce pe podium la campionatele naţionale. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite