Mizează pe elevii din liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Club Sportiv Handbal Alexandria trece printr-un proces de întinerire a lotului. Planul de perspectivă al clubului este să promoveze tinerii jucători, proveniţi din liceele alexăndrene. Conducerea clubului le acordă toată încrederea şi speră ca aceştia să acumuleze experienţă de la meci la meci.

  Clubul de handbal alexăndrean joacă de la înfiinţarea sa, în 2007, în eşalonul valoric naţional secund, adică Divizia A. Asociţia sportivă din Alexandria este primul club de handbal de seniori, înfiinţat după revoluţie. Până atunci oraşul a avut numai diferite echipe de junior.
  În primul sezon competiţional echipa a avut un start ezitant, fiind situată în partea inferioară a clasamentului. “Cu toate acestea, de la meci la meci  echipa a căpătat experienţă şi a reuşit să evite retrogradarea, clasându-se pe locul şapte”, povesteşte Ilie Frâncu, vicepreşedintele clubului.  În al doilea sezon de participare în Divizia A, 2008-2009, echipa a avut sprijinul autorităţilor locale, Primăria şi Consiliul local Alexandria fiind principalul finanţator. Datorită acestui ajutor, jocul echipei a crescut vizibil şi a evoluat constant, echipa clasându-se pe locul doi în serie. “S-a pornit la drum cu un lot de jucători destul de experimentaţi, iar rezultatele pozitive s-au înmulţit de la etapă la etapă. Am cochetat şi cu prima poziţie, obiectivul nostru fiind clasarea pe unul dintre primele trei poziţii”, mai spune Ilie Frâncu.

Pe locul doi în serie, doi ani la rând

În sezonul următor, obiectivul echipei a fost unul şi mai optimist: locurile întâi sau doi. Astfel la sfârşitul Campionatului Naţional Divizia A, clubul a reuşit ce şi-a propus: poziţia a doua pe podiumul seriei. “Atunci a fost o luptă strânsă cu echipa CSM Bucureşti, club puternic finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti”, mai precizează vicepreşedintele. Ultimul sezon competiţional a adus schimbări importante în strategia echipei. Aceasta a fost întinerită cu şapte jucători din liceele alexăndrene, care au promovat de la juniori. Tinerii handbalişti sunt preluaţi de la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria, o adevărată pepinieră de talente pentru mai multe ramuri sportive. Prin urmare, din cauza întineririi lotului, consiliul director al clubului a stabilit ca obiectiv clasarea pe locurile şapte-opt, într-o serie de 14 echipe. “Echipa se află într-un proiect de parteneriat cu CSS Alexandria, prin care se urmăreşte promovarea tinerilor cu aptitudini către echipa de seniori”, spune Frâncu. În plus, majoritatea covârşitoare a jucătorilor sunt alexăndreni, doar câţiva handbalişti mai experimentaţi sunt şi din alte părţi ale judeţului.

Inivitaţi la un turneu internaţional

Ca urmare a clasărilor foarte bune din ultimii doi ani, clubul alexăndrean a fost invitat să participe, prin intermediul Federaţiei Române de Handbal, la un turneu internaţional de pregătire din Bulgaria. Echipa s-a clasat pe locul trei. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite