Flavius Crăciun, tenismenul în fotoliu rulant cooptat la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este un tânăr încercat de viaţă, care a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile, Flaviu Crăciun a reuşit să facă ceva cu viaţa sa, în calitate de tenisman. Federaţia de tenis a hotărât pentru prima dată să formeze o echipă naţională de tenismani, iar Falviu a fost printre primii sportivi cooptaţi.

  Talentul şi munca conduce implicit la perfomanţă. Flavius Crăciun, un tânăr teleormănean de 25 de ani din comuna Bujoru a reuşit să facă performanţă în sport, deşi viaţa l-a pus la grele încercări. Băiatul a rămas în scaun rulant în urmă cu cinci ani, după o operaţie greşită şi în acel moment viaţa lui a luat o altă întorsură. Pasiunea pentru tenis a dobândit-o de la oamenii din Fundaţia „Motivation”, care l-au ajutat şi l-au învăţat să treacă peste acest necaz. „Acolo am învăţat să mă descurc singur, să fac mâncare, să fac curat şi tot de la ei am primit şi scaunul cu rotile”, povesteşte Flavius. Când s-a întors acasă, ştia deja să joace tenis şi acum vrea să facă o carieră din acest sport. În ţară sunt doar două persoane care joacă tenis de performanţă în fotoliu rulant, iar pregătirea o face la Bucureşti, pentru că în Alexandria nu i-a oferit nimeni oportunitatea de a se antrena.

A fost primul pe lista echipei naţionale

Flavius a participat la numeroase competiţii sportive şi chiar a reuşit să obţină rezultate deosebite. „Particip la multe competiţii pe parcursul anului şi chiar am urcat pe podium şi am câştigat premii importante. Am fost şi la turnee internaţionale, în Bucureşti, în Ungaria şi în mai multe locuri”, a mai spus tenismanul. Chiar anul acesta, după un turneu de pregătire la Eforie Nord, s-a organizat o competiţei, iar tânărul teleormănean a ieşit învingător. „Am avut un stagiu de pregătire de două săptămâni la Eforie, iar la final am participat şi la un concurs, la care am ocupat locul I. La acest turneu au participat şapte sportivi”, a povestit Flavius. Federaţia de tenis a decis ca anul acesta să formeze o echipă naţională cu care să participe la competiţii internaţionale, la care să participe numai tineri în scaun cu rotile. „Este pentru prima dată când se face o echipă naţională cu tenismani în scaun cu rotile. Deocamdată se încearcă să se formeze o echipă şi apoi să ne înscriem la competiţii internaţionale”, a mai spus Flavius. Până când vor fi înscrişi la concursuri, tinerii tenismani pleacă astăzi la Chişinău, unde vor participa la un amical. „Pe 14 octombrie, cu Moldova vom juca o competiţie gen «Cupa Devis», dar amical, că să ne obişnuim cu astfel de concursuri”, a încheiat Flavius.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite