Drumul sesizărilor până la primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria a înfiinţat şi dezvoltat în ultimii ani şapte căi de comunicare cu cetăţenii care vor să se adreseze edilului şef. Alexăndrenii care vor să evite aglomeraţia de la audienţe, îi pot scrie primarului pe blog, pot suna la Telefonul cetăţeanului sau pot depune scrisori în cutiile poştale ale primăriei.

  Dacă în urma cu câţiva ani singura modalitate a alexăndrenilor de a aduce în faţa edilului-şef problemele, propunerile sau sesizările lor erau audienţele, acum municipalitatea oferă şapte căi de comunicare. Alexăndrenii pot alege audienţele pe care edilul şef le ţine în prima zi de joi din fiecare lună. Cei care preferă să-şi expună problemele în scris pot trimite petiţii pe adresa primăriei sau le pot înscrie în registrul de  sugestii şi reclamaţii de la poarta primăriei Mai nou la categoria comunicare în scris se adaugă şi  cutiile poştale. Varianta on line de comunicare înseamnă sistemul de petiţii on line de pe site-ul primăriei, dar  şi  blogul primarului. Şi nu în ultimul rând, reclamaţiile pot ajunge la primar , telefonic, prin Telefonul cetăţeanului.

Audienţele se ţin în prima zi de joi din fiecare lună

Victor Drăguşin are program de audienţe în prima zi de joi din fiecare lună. Înscrierile se fac în ziua premergătoare zilei de audienţe şi în dimineaţa zilei de audienţă  până la ora 10.00, la poartă. Programul de audienţe se poate modifica, dacă apar evenimente neprevăzute, dar acest lucru va fi anunţat din timp, iar audienţele înscrise deja pe listă vor fi reprogramate.

Petiţii în scris

Alexăndrenii care vor să-şi expună problemele sau sugestiile în scris au la îndemână trei variante. Există posibilitatea trimiterii de petiţii pe adresa Primăriei Alexandria din strada Dunării, nr.139, cod poştal140030. Petiţiile pot fi depuse personal de cetăţeni la Centrul de Informaţii din cadrul Registraturii Alexandria. Alta variantă pe care municipalitatea o propune cetăţenilor este înscrierea de reclamaţii şi sugestii în Registrul pentru Sugestii, Sesizări, Reclamaţii pentru Problemele Edilitare din Alexandria. Acesta stă la dispoziţia cetăţenilor la intrarea în primărie , în fiecare zi , după ora 16.00.

Cutii poştale în trei zone din oraş

De anul acesta, primăria le-a mai oferit o cale celor care vor să transmită sesizări sau sugestii. Primăria Alexandria a montat în oraş trei cutii poştale în care alexăndrenii pot lăsa scrisorile destinate edilului sau altor reprezentanţi ai autorităţii locale. Cele trei cutiile poştale au fost montate în trei zone diferite din Alexandria: una în faţa pieţei centrale, una în zona Peco, iar alta în zona 1 Mai. Ideea i-a venit primarului Victor Drăguşin care a a dorit, pe de o parte,  să ofere cetăţenilor o nouă cale de comunicare a problemelor, iar pe de altă parte să mai dezaglomereze audienţele, la care se înghesuie zeci de alexăndreni. “ Oamenii pot depune aici toate sesizările, sugestiile, reclamaţiile. Scrisorile vor fi ridicate zilnic, iar răspunsurile vor fi trimise către petenţi prin poştă în termen de cel mult 30 de zile în funcţie de complexitatea problemei sesizate”, ne-a spus Cristina Teodorescu, responsabil relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Alexandria.

Secţiune specială pe blogul primarului

Victor Drăguşin pune la dispoziţia alexăndrenilor şi blogul său personal www.victordragusin.ro. La sectiunea mesaje , primarul invită alexăndrenii să-şi spună păsurile sau propunerile. Edilul răspunde personal fiecărui mesaj. Pentru cei care vor să-şi transmită on line mesajele către municipalitate, primăria a înfiinţat şi o secţiune special pe site-ul primăriei (www.alexandria.ro) . La secţiunea Petiţii on line alexăndrenii pot completa un chestionar în care să-şi expună problemele.

Telefonul cetăţeanului

Primăria Alexandria a înfiinţat încă din 2004 o linie telefonică gratuită pentru cetăţenii care vor să semnaleze probleme edilitare.  La Telefonul cetăţeanului (0247/986 ) alexăndrenii pot suna la orice oră, pentru că acesta funcţionează 24 de ore din 24.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite