S-au închis şcolile la Turnu Măgurele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pentru că în sălile de clasă de la instituţiile de învăţământ din Turnu Măgurele temperaturile erau mai scăzute decât afară, conducerea unităţilor împreună cu Primăria au decis să închidă şcolile. Părinţii au fost chemaţi să îşi ia copii acasă.


Problema blocări bugetelor câtorva localităţi din Teleorman a rămas nerezolvată, chiar şi după protestul de săptămâna trecută. Deşi dascălii şi funcţionarii publici din Alexandria, Turnu Măgurele, Salcia, Bragadiru şi Islaz au ieşit în stradă şi au ameninţat că vor recurge la măsuri drastice, pentru că nu şi-au primit salariile, autorităţile nu au făcut nimic în acest sens. Mai mult, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul municipiului Turnu Măgurele, oraş care are bugetul suspendat de trei luni anunţa că în cazul în care nu vor plăti facturile la gaz şi alte utilităţi, vor închide şcolile. Acest scenariu s-a întâmplat deja şi ieri părinţii au fost chemaţi să îşi ai copii de la şcoală, pentru că în sălile de curs era mai frig decât afară.

Dascălii au rămas la şcoală, dar nu au făcut ore

Preşcolari, şcolarii şi liceenii din Turnu au mers ieri la şcoală ca în orice altă zi. Numai că după ce au văzut că aceştia nu pot ţine stiloul în mână de frig, directorii i-au trimis acasă. În schimb, profesorii au rămas la şcoală, dar au protestat pentru că nu şi-au primit lefurile. „Elevii au venit la şcoală, dar la câteva minute după începerea cursurilor, părinţii au fost chemaţi să îi ia acasă. Profesorii au rămas însă la şcoli. Aceată situaţie va dura până când problema salariilor, dar şi plata utilităţilor la instituţiile de învăţământ vor fi achitate”, ne-a spus Tudor Spiridon, liderul de sindicat de la „Spiru Haret” Teleorman. Este o stuaţie fără precedent în Teleorman şi la nivel de ţară este unicat.




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite