Un profesor cu două facultăţi a renunţat la catedră şi s-a făcut taximetrist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Marin
Silviu Marin

  Alexăndrenii care se urcă în maşina taximetristului Silviu Marin habar nu au că omul de la volan are două facultăţi şi master. Tânărul de 30 de ani a renunţat anul acesta la catedra de informatică şi s-a apucat de taximetrie pentru că în învăţământ avea o leafă de 700 de lei.

  Silviu Marin a predat informatică şi discipline economice în ultimii cinci ani, având dublă specilizare ca absolvent al facultăţilor de Management Financiar Contabil şi Contabilitate, Informatică de Gestiune cu master în Audit Financiar Contabil. A fost profesor la şcolile generale din Buzescu, Piatra, Măgura şi la Grupul Şcolar Tehnic şi Grupul Şcolar Agricol din Alexandria. După cinci ani în învăţământ în care a câştigat o leafă lunară de aproximativ 700 de lei, profesorul Silviu a luat decizia de a renunţa la munca de la catedră. “Am făcut-o în primul rând din cauza salariului, recunosc. Dar trebuie să spun că un alt motiv a fost sistemul. Felul în care se dau posturile în şedinţele publice. Sunt prea multe nereguli care m-au scârbit”, spune Silviu Marin. Este mulţumit cu ceea ce face în prezent, pentru că asigură un venit mai mare familiei lui. Soţia sa este profesoară şi aşteaptă un copil, iar nevoile financiare vor fi, în curând, mai mari. Recunoaşte că acum câştigă mult mai bine decât atunci când era profesor. “În meseria asta sunt zile bune când câştigi şi 500 de lei, şi zile mai puţin bune. Depinde. Oricum, este mai mult decât ceea ce luam când predam. Salariile în învăţământ sunt foarte proaste pentru debutanţi”, spune fostul profesor.

S-ar întoarce în învăţământ, dacă sistemul ar fi altul

Multor oameni li s-ar părea probabil ciudat să audă că un om cu două facultăţi s-a apucat de taximetrie. Silviu este însă de părere că în ziua de azi nu ar trebui să ne mai mire nimic: “De ce să se mire? Sunt o grămadă de oameni cu studii superioare care au ajuns şomeri şi nu au unde să se ducă!”. Fostul profesor spune că s-ar întoarce în învăţământ, doar dacă sistemul s-ar schimba şi salariile ar fi decente. “Nu exclud posibilitatea să revin la catedră. Nu vor rămâne toată viaţa taximetrist. Acum, în condiţiile actuale, nu aş reveni sub nicio formă. Dacă sistemul de învăţământ s-ar schimba şi posturile s-ar ocupa corect, dacă salariile ar fi pe măsura muncii, atunci , m-aş întoarce”, mărturiseşte Silviu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite