Ocolul judeţului pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste treizeci de motocilişti teleormăneni au hotărât ca, pe 27 august, să se urce pe motoare şi să cutreiere Teleormanul, în lung şi-n lat, într-o singură ziMotocicliştii au trecut prin toate oraşele judeţului,  acoperind în câteva ore bune aproape trei sute de kilometri. Bikerii au mers în formaţie, organizat şi nu a avut loc niciun incident.

  Regulile jocului au fost foarte simple: s-a mers în formaţie de tip „zig-zag”, nu s-a depăşit 60 în localiţăţi şi suta în afară. Cu toate că o parte din bikeri nu mai rulaseră niciodată astfel, s-au comportat foarte bine şi liderii grupului s-au declarat mulţumiţi. Au particpat la marş motociclişti cu motoare de toate tipurile, de la motociclete de viteză sport şi super-sport, până la transalpine, choppere, enduro-cross şi enduro-touring-uri.
  Plecarea s-a făcut de la „Izvorul rece”, de lângă Alexandria, şi primul oraş de pe itinerariu a fost Zimnicea. După acest popas pentru alimentarea  bolizilor, motocicliştii s-au îndreptat către celălalt oraş de pe malul Dunării: Turnu-Măgurele. La Turnu, au zăbovit mai mult pentru a se odihni şi mânca ceva.  Aici, li s-au alăturat şi alţi motociclişti, ajungându-se la peste treizeci.  A urmat un alt oraş şi un nou popas, la Roşiorii de Vede. Motocicliştii au staţionat preţ de câteva minute în centrul oraşului pentru a se odihni şi rehidrata. Videle a fost următorul oraş de pe itinerariul stabilit, pentru ca în final, cercul descris de ei în jurul judeţului să se închidă la Alexandria.
  De-a lungul drumeţiei lor, motocicliştii nu adus decât zâmbete şi voie bună celor care au avut ocazia să îi vadă de pe marginea drumului sau din trafic. Mulţi priveau uimiţi şi, când bolizii staţionau, se opropiau timizi de motoare şi întrebau de vreun concurs, vreun raliu, ceva. Rămâneau contrariaţi când aflau că tot acest eveniment a pornit din plăcerea de a fi pe două roţi şi de a fi alături de cei care îţi împărtăşesc această pasiune, considerată temerară de mulţi.

Motocilişti de toate vârstele

Cel mai tânăr participant la marş a fost un adolescent din Tiganesti, de doar 16 ani, care în ciuda faptului că a venit cu scuterul, a putut să ruleze cu o viteză de 80 km/h, în afara localităţii. Decanul de vârstă al raidului moto, a fost deţinătorul unui chopper, care s-a alăturat celorlaţi bikeri la Fântânele. Liderul grupului a fost alexăndreanul Petrică Oancea, de 43 de ani, care merge pe diverse motorete şi mobre încă de la 14 ani. “Mă bucur că nu au existat depăşiri prin dreapta şi nici cascadorii care să ducă la neplăceri”, a spus motociclistul experimentat.
Restul părerilor de după marş au fost extrem de pozitive, în sensul că toţi motocicliştii prezenţi  s-au bucurat de această intâlnire. “Cred ca multi doreau de ceva vreme să facă o întâlnire generală în Teleorman, fiindcă în realitate numărul motocicliştilor din judeţ este dublu. Sunt cel puţin 60 de motociclişti”, spune Ovidiu Voinea, unul dintre iniţiatorii acestui eveniment.

Unitate printr-un club al motociliştilor

Scopul întâlnirii lor a fost, iniţial, să se unească, să se cunoască  şi anul acesta să înfiinţeze  un club moto non-profit. “Daca el va exista, atunci cu sigurantă putem demara proiecte, motofest-uri cu muzică şi mâncare, vom putea lupta ca şi grup unit împotriva unor măsuri extrem de abuzive. Cum ar fi, în Alexandria,  restricţia de a circula pe arterele principale prin care intri şi iesi din oraş. Motocicliştii sunt nevoiţi să devieze pe centură”, explică Ovidiu Voinea.
  Comunitatea motocicliştilor din Teleorman promite să devină una foarte puternică, dacă vor fi în continuare uniţi şi vor avea parte de drumuri bune şi mult asfalt uscat.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite