Angajaţii ADP Alexandria au protestat în faţa blocului unde locuieşte prefectul Niţulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul oamenilor nu a avut niciun ecou
Protestul oamenilor nu a avut niciun ecou

  Situaţia din administraţia publică locală de la Alexandria se agraează pe zi ce trece. Când aud că mai trece încă o zi şi ei nu i-au salariul, funcţionarii din cadrul primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, dar şi angajaţii de la ADP refuză să mai muncească.

În nenumărate rânduri, oamenii au mers la prefect pentru a-i cere socotoală pentru acţiunile îndreptate împotriva municipalităţii, dar până acum fără niciun rezultat. Pentru că vor să-l sensibilizeze pe prefect să îşi retragă plângerea, trei salariaţi de la ADP au mers în faţa blocului unde locuieşte Teodor Niţulescu şi preţ de câteva ore au fluturat o pancartă pe care scria clar „VREM SALARIILE!!!”.

„E foarte greu, avem copii de întreţinut, avem bănci, sunt bolnavă, am reţeta în buzunar, de o lună de zile nu pot să scap de suferinţă, poate dacă am venit aici, la dânsul acasă i se va face milă, că nu avem ce să mâncăm, că suntem amărâţi, că muncim în frig, în ger, în viscol. El se gândeşte vreo clipă la amărâţii ăştia care suferim şi muncim şi ne tratează ca pe nişte gunoaie. Cine îi dă lui dreptul ăsta? Să ne dea o explicaţie că nu avem cu ce să trăim. De ce? Că nu venim de drag, nu cerem pâine nimănui, ne cerem drepturile, ne cerem salariile, nu ne interesează pe plan politic că ne minte dânsul, vrem salarii, altceva nu vrem! Nu vrem mila nimănui! Vrem bani pentru munca noastră”, ne-a spus Elena Sandu, o anagajată a Administraţiei Domeniului Public, care nu a mai putut să îşi stăpânească lacrimile.

Alţi protestatari au mers la Prefectură

Pe de altă parte, având aceeaşi pancartă, doi salariaţi ai Primăriei Alexandria, unul fiind chiar liderul de sindicat al Primalex, Alexandru Ceciu, care este la fel de afectat de neplata lefurilor ca şi ceilalţi colegii ai săi, au mers în faţa prefecturii pentru a protesta. Trebuie menţionat faptul că aceste manifestări au fost spontane, pur şi simplu din disperare, oamenii au recurs la aceste proteste. Deşi erau doar doi oameni, care nu scandau, nu făceau gălăgie, nu deranjau ordinea şi liniştea publică, protestatarii au fost vizitaţi şi de jandarmi. Oamenii legii le-au cerut să se îndepărteze de scările de la intrarea în prefectură pentru că „deranjează”, după care i-au legitimat pe cei doi şi au plecat. Nici o echipă de protestatari nu a avut plăcerea să discute cu Prefectul Teodor Niţulescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite