Protest împotriva acţiunilor Prefecturii Aproximativ 800 de oameni au strigat în cor: „Jos prefectul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  Trei dintre cele mai mari federaţii sindicale din Teleorman, CNS „Cartel Alfa”, filiala judeţeană, CNSLR Frăţia şi Sindicatul din învăţământ „Spiru Haret” au protestat astăzi pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sibdicatelor din Alexandria.

  Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile, unii de trei lu, alţii de două ş.a.m.d., profesorii şi funcţionarii spublici din Turnu Măgurele, Alexandria, Salcia, Bragadiru au ieşit în stradă pentru a striga: „Jos prefectul”, „Jos Guvernul”. Acestora li s-au alăturat şi angajaţii Serviciului de salubritate din muicipiul reşedinţă de judeţ, dar şi câţia pensionari. Mulţimea a afişat bannere spe care scria: „Şcoala Bragadiru, 33 de salariaţi. Salarii blocate de 3 luni”; „Salcia – 2 luni fără plată”; „Opriţi politizarea învăţământului”; Scoate-ţi mâna din buzunarl nostru” şi multe alte sloganuri pe care dascălii şi funcţionarii publici le strigau în cor. Alături de liderii de sindicat teleormăneni, la miting au participat şi reprezentaţi ai acestora de la Bucureşti. „Prefectul judeţului este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta trebuie să aibă grijă ca legea să fie respectată. Aşa se respectă legea în Teleorman, neplătind salariiles?! Nu pot să fure ei cât putem vota noi. Asta nu trebuie să uităm la anul”, a spus Petre Dandea, vicepreşedintele sindicatului Cartel Alfa.

Sindicatele cer primului ministru demiterea prefectului Niţulescu

Atât Petre Dandea, cât şi Marius Nistors, reprezentanul „Spiru Haret” le-au promis teleormănenilor strânşi ăn număr atât de mare la protest că vor avea discuţii la nivel central cu toate federaţiile sindicale şi vor trimite o scrisoare deschisă că către Primul Ministru al României, în care îi vor cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu. De asemenea, aceştia i-au îndemnat pe oameni ca în cazul în care această problemă, destul de gravă de altfel, nu se rezolvă până săptămâna viitoare să organizeze grevă generală. Ba, mai mult, aceştia se pare că i-au cerut ministrului Funeriu să vină astăzi la Teleorman să stea de vorbă cu oamenii, dar acesta a refuzat.

Profesorii din ţară au fost solidari cu cei din Teleorman

Potrivit liderului de sindicat „Spiru Haret” Teleorman, Tudor Spiridon, profesorii din Bucureşti, Iaşi, Timiş, Vâlcea, Brăila, Târgu Mureş şi alte oraşe au fost solidari cu dascălii teleormăneni şi astăzi între orele 12.00 şi 13.00 nu au ţinut cursurile. Cei mai afectaţi de blocarea bugetelor localităţilor cu pricina sunt profesorii din Turnu Măgurele şi Bragadiru care nu şi-au mai primit salariile de trei luni. „Anul trecut, cam în aceeaşi perioadă am fost invitaţi la prefectul Niţulescu pentru a ne feliita pentru rezultatele deosebite pe care le-am realizat. Am primit atunci, noi şi profesorii din Alexandria diplome, pentru că a zis prefectul că nu sunt bani, suntem în criză. Atunci am plecat mulţumiţi acasă. Aş vrea să spun domnului prefect şi domnilor primari că am fost cu acea diplomă la bancă să plătesc ratele, am fost l amagazinul din colţ ca să cumpăr de mâncare şi mi-au zis că nu se poate. Se joacă cu existenţa noastră. Acesta este genocid. De trei luni de zile nu avem bani să cumpărăm o pâine”, a spus Alice Jitea, o profesoară din Turnu. Prefectul Niţulescu i-a invitat pe protestatari la un rundă de discuţii, însă aceştia au refuzat, solicitându-i să vină dânsul în faţa mulţimii, lucru care nu s-a întâmplat. Însă, la ultima conferinţă de presăs, Teodor Niţulescu a spus că a făcut demersuri la Guvern pentru a se găsi o soluţie în ceea ce-i priveşte pe profesori.

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite