UPDATE Angajaţii primăriei nu muncesc nici astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest tip de protest a început de ieri, când o delegaţie de protestatari a mers din nou la Prefectură, dar fără să obţină vreo întrevedere cu prefectul. În această dimineaţă, funcţionarii publici au mers la muncă, însă nimeni nu vrea să muncească.

UPDATE 10.30  Angajaţii din primărie stau liniştiţi la birourile lor, însă niciunul nu vrea să îşi desfăşoare activitatea de zi cu zi. Aceştia spun că până nu îşi primesc salariile nu vor mai lucra şi pentru că nu pot organiza grevă, deoarece legea nu le mai permite acest gen de protest decât în situaţii clar stabilite, au recurs la acest tip de protest.

În repetate rânduri, grupuri de funcţionari de la Primăria Alexandria, în frunte cu liderul de sindicat al Primalex, Alexandru Ceciu au cerut audienţă la prefect şi au aşteptat ore în şir pe scrăile Prefecturi pentru a discuta cu acesta. Teodor Niţulescu le-a spus că nu mai depinde de el să deblocheze bugetul municipalităţii şi că acum instanţa de judecată trebuie să hotărască. Însă, în contrapartidă, juriştii primăriei spun că Teodor Niţulescu are posibilitatea să îşi retragă recursul intentat şi astfel situaţia se rezolvă. Pentru că cele două părţi nu s-au înţeles în niciun fel, ieri dimineaţă, trei angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public din Alexandria au decis să protesteze în faţa blocului unde locuieşte prefectul, iar doi funcţionari de la primărie, printre care şi sindicaşistul Alexandru Ceciu au mers la Prefectură. „E foarte greu, avem copii de întreţinut, avem bănci, sunt bolnavă, am reţeta în buzunar, de o lună de zile nu pot să scap de suferinţă, poate dacă am venit aici, la dânsul acasă i se va face milă, că nu avem ce să mâncăm, că suntem amărâţi, că muncim în frig, în ger, în viscol. El se gândeşte vreo clipă la amărâţii ăştia care suferim şi muncim şi ne tratează ca pe nişte gunoaie. Cine îi dă lui dreptul ăsta? Să ne dea o explicaţie că nu avem cu ce să trăim. De ce? Că nu venim de drag, nu cerem pâine nimănui, ne cerem drepturile, ne cerem salariile, nu ne interesează pe plan politic că ne minte dânsul, vrem salarii, altceva nu vrem! Nu vrem mila nimănui! Vrem bani pentru munca noastră”, ne-a spus Elena Sandu, o anagajată a ADP, care nu a mai putut să îşi stăpânească lacrimile.
Şi unii şi alţii au fluturat pancarte pe care scria sec: „Vrem salariile!!!”. Dacă la locuinţa lui Niţulescu nu s-a dus nimeni să îi întrebe pe protestatari ce caută acolo, la prefectură, cei doi funcţionari publici care doar stăteau liniştiţi în faţa clădirii au primit vizita jandarmilor, care le-au cerut să se mute de acolo pentru că „încurcă” activitatea. Protestatarii i-au ascultat şi după ce i-au legitimat, jandarmii au plecat.

Şi primarul se gândeşte serios să se alăture protestatarilor

După ce au stat ore în frig, protestatarii s-au întors fiecare la treburile lor, numai că, la auzul veştii că prefectul nu i-a băgat în seamă, funcţionarii publici de la primărie au încetat lucrul. Astfel, cei aproximativ 125 de angajaţi s-au strâns în sala de şedinţe, i-au adus la cunoştinţă primarul decizia lor şi nu au mai vrut să muncească. „Am luat act de dorinţele salariaţilor. Eu nu le-am cerut decât să asigure hrana la cantina săracilor, atâta timp cât vom mai avea ce să le dăm, să elibereze documente urgente şi să distribuie alimentele de la Uniunea Europeană. Este foarte greu să meargă acasă şi să nu aibă ce să pună pe masă. Aici este un paradox, dăm mâncare la săraci, dar poate chiar angajaţii noştri nu au ce mânca când se duc acasă. Mă gândesc serios să mă alătur şi eu protestului lor, pentru că nici eu nu am luat salariul”, a declarat Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite