Preselecţie pentru Festivalul „Pe deal la Teleormănel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman organizează selecţia concurenţilor pentru Festivalul Naţional de Muzică Populară „Pe deal la Teleormănel”. Interpreţii de muzică populară vor fi din mai multe judeţe.

  Selectarea participanţilor se va face la sediul instituţiei, iar la preselecţie, cât şi în concurs, concurenţii vor avea de interpretat două piese (una fără acompaniament, doină sau baladă) şi una cu acompaniament. În cazul în care juriul va dori să evalueze mai bine unul dintre concurenţi, acesta va trebui să mai aibă o rezervă de piese muzicale pentru a le putea interpreta la cerere. Ba, mai mult, tot la solicitarea membrilor juriului, interpreţii sunt obligaţi să ştie informaţii despre melodiile pe care le prestează. La preselecţia festivalului s-au înscris concurenţi din Giurgiu, Vâlcea, Alba, Sibiu, Teleorman, Gorj, Suceava, Mehedinţi, Vrancea, Constanţa, Prahova.

Festivalul va avea loc la Casa de Cultură

Concursul se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, joi, 27 octombrie, de la ora 18.00. După festival, organizatorii au pregătit un recital susţinut de doi interpreţi de muzică populară, Victoriţa Lăcătuşu şi Sava Negrean Brudascu. Gala Laureaţilor va avea loc a doua zi, de la aceeaşi oră, când mari interpreţi vor presta pe scena Casei de Cultură. Invitaţi de onoare vor fi Gelu Voicu, Mioara Velicu, Ansamblul „Burnasul” şi invitaţii acestuia.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite