Edilii au premiat cele mai frumoase spaţii verzi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Premiile pentru cele mai deosebite şi îngrijite spaţii verzi au fost acordate de Primăria Alexandria şi Administraţia Domeniului Public pe patru categorii. Este vorba de cel mai frumos spaţiu verde din faţa unei fire, din faţa blocului, din faţa curţii şi cel mai frumos aranjament floral de la balcon.

  Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, alături de angajaţii ADP, au pornit ieri-dimineaţă prin oraş pentru a înmâna diplomele şi premiile pentru cele mai reuşite oaze de verdeaţă. Aceste premii se acordă de şaptesprezece ani, odată cu organizarea primei ediţii a zilelor oraşului. Recompensele acordate de municipalitate au constat în aparate şi maşini de tuns iarba, glastre cu flori şi alte produse specifice grădinăritului şi horticulturii.
Primul popas făcut de edili a fost pe strada Bucureşti, aproape de ieşirea din oraş, pentru a premia cel mai frumos spaţiu verde din faţa unei societăţi comerciale. Aici se află grădiniţa din faţa magazinului lui Harison Badea. Acesta a plantat cu mâinile lui, în faţa prăvăliei,  zeci de fire de trandafiri încadrate de diferite modele rustice, cum ar fi roţile de car. „Şi anul trecut am primit acest premiu. Ideea grădinii mi-a venit în 2007, când am deschis  afacerea. M-am gândit să creez un mediu plăcut şi frumos pentru vecini, care sunt şi clienţii mei”, explică acesta.  A urmat cel mai reuşit spaţiu înverzit din faţa unui bloc. Astfel, a fost desemnată mini-grădina de flori a soţilor Becleanu, din faţa blocului 807, de pe strada Bucureşti. „Mai mult soţul meu se ocupă de grădinărit. Ne plac foarte mult florile şi să întreţinem tot ce înseamnă verde. Cu toate astea, unii oameni sunt neînţelegători şi mai fură din flori”, se plânge Constanţa Becleanu.

„Să se planteze flori, nu legume”

Balconul cu cel mai frumos aranjament floral aparţine directoarei medicale a Spitalului Judeţean Alexandria, medicul Monica Roşu. Este al doilea an consecutiv în care primeşte această distincţie. Ultimul loc verde premiat de edili a fost cel din faţa unei curţi. Pe strada Viitorului, la numărul 7, aceştia au fost întâmpinaţi de soţii Pantilie. „ Eu sădesc florile, soţul le udă şi Domnul le creşte. Nu e greu deloc, dacă ai timpul şi plăcerea necesare”, explică Ana Pantilie cheia succesului obţinerii unui spaţiu verde reuşit.
Primarul Alexandriei a declarat că îşi doreşte să vadă cât mai mulţi oameni care plantează flori în oraş, în loc de tot felul de legume.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite