Cât te costă ziua nunţii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul pas pentru organizarea unei nunţi este alegerea restaurantului
Primul pas pentru organizarea unei nunţi este alegerea restaurantului

  Cel mai frumos moment din viaţa unor tineri este ziua nunţii. Pe lângă haine, mirii trebuie să se mai ocupe şi de local, aranjamente florale, meniu, băuturi şi fomaţia care să încingă atmosfera. ADS Alexandria vă prezintă preţurile practicate de magazinele din oraş.

  Deşi nu sunt multe magazine de profil în Alexandria, de unde tinerii care îşi organizează nunta să poată alege ce vor să aibă în cea mai fericită zi a lor, reporterii ADS au dat o raită prin magazine şi vă prezintă preţurile. Primul pas în organizarea nunţii este restaurantul, iar la acest capitol, chiar şi în oraş ai destul varinate. Niciun patron de restaurant nu cere taxă de închiriere a localului, în general atunci când se parafează contractul, se dă o arvună, care ulterior se scade din plata meniurilor. Un meniu tradiţional, cu patru feluri de mâncare (aperitiv, peşte, sărmăluţe şi friptură) variază între 80 de lei şi 250 de lei, în funcţie de ceea ce îşi doreşte fiecare să pună pe masa invitaţilor. Apoi mirii aleargă după aranjamentele florale. Comercianţii în domeniu au la rândul lor tot felul de oferte, care mai de care mai tentante. „La noi aranjamentele florale, pe care noi le punem pe masă în ziua nunţii pornesc de la 150 de lei de masă. În funcţie de câte mese sunt, atâtea aranjamente. În acest preţ sunt incluse şi bolurile sau după caz vazele. De la noi se mai pot cumpăra şi lumânările şi buchtul miresei şi al naşei. Aici preţurile pornesc de la 700 de lei pachetul, în funcţie de florile alese”, ne-a spus vânzătoarea unei florării din oraş. Pasul următor este alegerea formaţiei de lăutari sau după caz a unui DJ. Dacă lăutarii costă mai mult, DJ-ul este la jumătate de preţ. Pentru a lua o formaţie de lăutari, tinerii care vor să se căsătorească trebuie să scoată din buzunar minim 5.500 de lei, iar pentru un DJ, aproximativ 3.000 de lei. Există însă şi restaurante care oferă la închirierea localului şi DJ. „Noi le punem la dispoziţie şi terasa localului şi de asemenea, DJ-ul nostru acoperă pauzele pe care le face orchestra în timpul nunţii. De asemenea, avem maşini cu baloane de spumă, toate acestea le punem la dispoziţia mirilor gratis”, ne-a spus Gabriela Marcu, şefa de sală de la restaurantul Rustic, unul dintre cele mai căutate localuri de evenimente din oraş.

Rochia de mireasă sau costum bărbătesc la 500 de lei

Miresele nu floarte pretenţioanse sau care nu vor să aloca bani mulţi pentru cumpărarea rochie pot merge la unul dintre magazinele de profil, din zona pietonală a oraşului. Tot în buricul municipiului reşedinţă de judeţ, mirii fără pretenţii, care nu vor un costum de firmă, au variantecare pornesc de la preţul de 500 de lei. „Avem rochii pentru mirese, atât pe alb, cât şi pe bej sau ivory. Tot la noi în magazin, mirii pot găsi şi costume bărbăteşti, toate culorile. Preţurile nu sunt foarte mari, pornesc de la 500 de lei şi pot ajunge până la 1500 de lei. De asemenea, noi avem şi accesorii pentru mirese, coroniţe şi bijuterii, la câte zeci de lei”, ne-a spus Alina Gheorghe, vânzătoarea unui magazin de profil din centrul Alexandriei.
Pentru a arăta bine în ziua nunţii, miresele au nevoie şi de o coafură şi un machiaj profesional. „Un coc de mireasă la noi costă 150 de lei, iar coafura o alege miresica. Machiajul costă 30 de lei”, a spus Gina Voinea, patroana unui salon de înfumuseţare din oraş.

CASETĂ

De câţi bani ai nevoie pentru nunta perfectă?
1.    Arvuna pentru local este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei
2.    Arvuna pentru lăutari este de 2.000 de lei
3.    Aranajamentele florale pornesc de la 1.200 de lei şi pot ajunge până la 3.000 lei
4.    Rochia de mireasă costă între 500 şi 1500 de lei
5.    Costumul de ginere porneşte de la 500 de lei şi poate ajunge până la 1000 de lei
6.    Coafura şi machiajul miresei mai scot din buzunar aproximativ 200 de lei

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite