Alexăndrenii şi-au ales medicii cu care se mândresc Află cine este cel mai iubit medic din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  Campania demarată de cotidianul Adevărul privind desemnarea celor mai buni doctori continuă. Pe data de 2 noiembrie am spus „stop vot“. Ţinând cont de voturile alexăndrenilor, am desemnat cei cinci medici cu care Alexandria se mândreşte.

Doctorul Lucian Paraschivescu ocupă locul V în topul medicilor cu care se mândresc alexăndrenii

Lucian Paraschivescu a lucrat ca medic internist şi specialist în boli cardio vasculare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria mai bine de 22 de ani. În anul 2005 a ieşit la pensie, dar în continuare nu poate renunţa la pacienţii săi şi şi-a făcut un cabinet particular.
Medicul Paraschivescu a ocupt timp de 24 de ani funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Teleorman. Lucian Parashivescu mai este cunoscut, pe lângă faptul că a salvat viaţa a mii de oameni şi pentru faptul că a scris mai multe articole de specialitate şi a publicat o parte dintre acestea, dar şi poezile sale în reviste, preum „Luceafărul”, „Dilema” şi „Viaţa medicală”. O altă pasiunea a doctorului, dar despre care spune că o desfăşoară doar ca amator este pictura. În place ordinea, disciplina şi să asculte muzică sinfonică. Pentru întreaga activitate în domeniul medical, alexăndrenii îl apreciază şi au adus numai cuvinte de laudă a adresa acestuia. Lucian Paraschivescu ocupă locul V în „Topul medicilor cu care Alexandria se mândreşte”.

Beatris Cişmelaru, cel mai iubit pediatru din Alexandria

Doctorul ocupă locul IV în topul medicilor cu care alexăndrenii se mândresc. Beatris Cişmelaru a crescut practic în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, acolo unde s-a întors să profeseze, pentru că mama sa a fost asistentă la Secţia de Pediatrie. Şi-a dorit dintotdeauna să se facă medic. Deşi i s-a propus să rămână în capitală, la Spitalul „Maria Curie”, acolo unde de altfel a făcut şi rezidenţiatul, pediatra s-a întors în oraşul său natal. Beatris spune că alegerea specializării a fost „o chestiune de moment”, dar după ce a salvat sute de copiii spune că nu ar putea face altceva. Medicul se caracterizează ca o fire sensibilă, care iubeşte foarte mult copiii, iar pentru pentru pacienţii de la Secţia de Pediatrie este „zâna cea bună”. Alexăndrenii care au votat-o pe site-ul alexandria.adevarul.ro o apreciază şi au numai cuvinte de laudă pentru Beatris.

Olimpia Creţu, salvează oamenii în stare critică

Medicul lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria de mai bine de 30 de ani şi s-a făcut cunoscută pentru că a salvat mii de oameni de la moarte. Olimpia Creţu a fost votată de alexăndreni şi ocupă locul III în topul medicilor cu care Alexandria se mândreşte. Este şefa Secţiei de ATI, dar şi medic primar specialist în nefrologie. Este omul care ajută pacienţii care ajung la spital în stare critică, dar şi pe cei care suferă de patologii renale şi insuficienţă renală în stadiul terminal. Astfel de bolnavi sunt ajutaţi prin dializă, iar cea care se ocupă de acest sector este Olimpia Creţu. Medicul spune că iubeşte oamenii şi a decis încă din timpul liceului să urmeze o carieră care să îi permită să salveze vieţi. „Dacă nu iubeşti şi nu respecţi omul nu poţi să îl tratezi”, spune doctorul. Este permanent în alertă pentru că ştie că în această meserie contează fiecare secundă şi spune că în acest domeniu cheia succesului constă în implicarea maximă în fiecare caz. A fost vicepreşedintele Colegiului Medicilor Teleorman, până în urmă cu patru ani când a decis să renunţe la această funcţie pentru a se specializa pe nefrologie. Medicul a terminat facultatea la Craiova şi a făcut rezidenţiatul la Spitalul Fundeni. Înainte de a ajunge la Spitalul Judeţean a lucrat câteva luni şi la Spitalul din Turnu Măgurele. Pentru activitatea sa de peste 30 de ani în slujba oamenilor, Olimpia Creţu a primit din partea municipalităţii anul acesta, titlul de cetăţean de onoare. Medicul a făcut numeroase cursuri precum terapia durerii, hemodializă, ecografie generală şi management sanitar.

Valentin Filip este chirurgul de onoare al Alexandriei

Numărul mare de alexăndreni care l-au votat pe doctor pe site-ul alexandria.adevarul.ro l-au clasat pe Valentin Filip pe locul II în topul celor mai buni medici cu care Alexandria se mândreşte. Filip este şeful Secţiei de Chirugie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din anul 1995 şi în cariera sa de 32 de ani a făcut peste 11.000 de intervenţii chirurgicale. „Pot să spun că de-a lungul timpului am operat toată gama intervenţiilor chirurgicale. Practicând medicina de urgenţă de-a lungul celor 30 de ani cât am făcut de gardă în spital a trebuit să fac şi operaţii de chirurgie vasculară, toracică”, spune medicul. Timp de 10 ani a fost managerul celui mai mare spital din oraş şi de numele său se leagă înfiinţarea Unităţii de primiri Urgenţe, dar şi reabilitarea secţiei de ATI şi a sălilor de naştere. Pentru întreaga sa activitate, anul acesta a primit titlul de cetăţean de onoare al Alexandriei.

Mâine în ziarul Adevărul vei afla povestea celui mai iubit şi respectat medic cu care Alexandria se mândreşte.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite