Alexăndrenii vor sterilizarea câinilor şi nu eutanasierea. Spuneţi aici părerea despre Legea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Consiliul Local al Primăriei Alexandria a aprobat un proiect de hotărâre care vizează construirea unui adăpost de câini, dar pentru că au existat probleme cu blocarea bugetului, iniţiativa edilului şef a rămas la stadiul de proiect.

În acest moment, în Alexandria există un adăpost unde sunt strânşi câinii maidanezi din oraş, care are o capacitate de 50 de locuri, dar care nu e suficient pentru câinii care umblă pe străzi.
După aporbarea Legii maidanezilor ieri în Parlamentul României, act normativ prin care după ce se consultă populaţia li se permite autorităţilor publice să eutanasieze câinii fără stăpân a creat mari controverse. Alexăndrenii nu sunt de acord cu eutanasierea. „Nu ar trebui să îi omoare, dar să se facă ceva cu ei. Să-i sterilizeze şi să-i ţină într-un adăpost ceva. Există zone în oraş unde nu poţi trece din cauza acestor maidanezi. Poate şi oamenii de la case ar trebui să aibe mai multă grijă de câinii pe care îi ţin în curte şi să nu le mai dea drumul pe străzi, pentru că aşa se înmulţesc şi nu mai avem ce să le facem. Iar cei de pe străzi ar trebui ridicaţi şi duşi la adăpost”, ne-a spus un alexăndrean de 48 de ani. 

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite