Alexandria, singurul oraş fără porţi de intrare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandria este singura localitate din Teleorman care nu a avut niciodată şi nu are semnale de intrare în oraş. Până şi cea mai mică localitate rurală a găsit în ultimii ani fonduri pentru realizarea unui modest monument care să semnalizeze intrarea în comună, ca să nu mai vorbim de marile oraşe.

La Alexandria, doar plăcuţele rutiere au indicat până acum şoferilor faptul că intră într-un municipiu, reşedinţă de judeţ. În 2009, edilii au sesizat lipsa şi au iniţiat un proiect de hotărâre privind amenajarea a patru semnale de intrare la toate cele patru intrări în oraş. În bugetul local pe anul 2009 a fost prevăzută şi suma necesară construirii celor patru semnale-aproximativ 70.000 de euro. În acelaşi an în care edilii au aprobat proiectul, au şi renunţat la el. Banii alocaţi cu această destinaţie au fost repartizaţi către alte capitole bugetare, pe motiv că semnalele nu reprezintau o prioritate pentru oraş la acel moment. Porţile nu au reprezentat o prioritate nici în 2010. În 2011, în schimb, bugetul municipalităţii a fost blocat mai bine de trei luni, astfel că toate investiţiile au fost blocate. 

Bolţi de beton cu instalaţie de lumini

Monumentele pe care edilii le-au aprobat anul trecut şi care ar fi trebuit să coste 183.000 de euro ar fi fost construcţii verticale din beton armat care să sugereze litera “A” , având deasupra o grindă formată din litere luminoase. Fiecare din cele patru monumente care ar fi trebuit să întâmpine şoferii la intrările în oraş dinspre Bucureşti, Zimnicea, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele ar fi avut instalaţie de automatizare pentru iluminat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite