Igienizarea în şcoli pe ulima sută de metri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Unităţile de învăţământ din Alexandria au primit anul acesta fonduri pentru igienizare cu aproximativ 50% mai mult faţă de anul trecut. Dacă în 2010, primăria a alocat de la buget doar 250.000 de lei, anul acesta s-au găsit resurse mai mari pentru curăţenia şi reparaţiile în şcoli.

  „Pentru ingienizarea şcolilor, grădiniţelor şi liceelor din oraş am alocat anul acesta 450.000 de lei, bani care vor fi folosiţi în principal pentru zugrăvirea şi vopsirea unităţilor de învăţământ. De asemenea, se fac reparaţii la instalaţii şi la grupurile sanitare, acolo unde este nevoie şi sunt defecţiuni. Spre exemplu, la Şcoala nr 7 se înlocuieşte gardul împrejmuitor”, ne-a spus Ioan Voicu, viceprimarul Alexandriei. Cele 11 grădiniţe au primit fiecare suma de 7500 de lei, iar şcolile şi liceele câte 30.000 de lei. Reprezentanţii primăriei spun că au alocat mai mulţi bani acum, pentru că au trecut trei ani de la reabilitarea totală a unităţilor de învăţământ din oraş şi odată cu trecerea anilor au mai apărut şi defecţiunile.

La 1 septembrie, lucrările vor fi gata
Banii pentru igienizarea şi curăţenia din şcoli au fost alocaţi de la începutul vacanţei, iar responsabilii de verificarea lucrărilor spun că acestea sunt pe ultima sută de metri. „Cam tot ce aveam de făcut pe la şcoli am realizat. La grădiniţe, ingienizarea se termină zilele acestea, iar la şcoli şi licee, este realizată în proporţie de 70-80%. Până la 1 septembrie, terminăm cu reabilitările, iar curăţenia se finalizează până la începerea noului an şcolar”, a mai spus viceprimarul.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite