VIDEO Al şaselea an de teatru tânăr la Alexandria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  De la an la an, organizatorii au adus pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pe lângă trupele de teatru, adunate din toată ţara, şi spectacole susţinute de actori mari ai teatrului românesc. Evenimentul se deschide astăzi cu un vernisaj, care poartă denumirea „Expoziţie de artă tânără”.

  Sunt invitaţi să participe toţi alexăndrenii iubitori ai frumosului, iar festivitatea de premiere va fi pe 11 august. „Vernisajul se deschide la ora 19.30, la Muzeul Judeţean. Motivaţia a fost aceea că am vrut să introducem în program un alt spaţiu cultural şi am ales muzeul. Expoziţia va cuprinde picturi, sculpturi şi fotografii, realizate de tineri absolvenţi de facultate”, ne-a spus Andreea Borţun, directoarea festivalului. Deschiderea oficială a festivalului va fi la ora 21.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş.

În fiecare seară, o nouă piesă de teatru

Cele nouă trupe de tineri actori care au intrat în competiţia pentru marele premiu vor avea în fiecare zi ateliere, care vor începe de la ora 10.00, în sălile de clasă ale Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat”. Alexăndrenii, în schimb, începând de mâine, în fiecare seară vor putea merge să vadă o piesă de teatru. Mâine seară, va fi pusă în scenă piesa „Autobahn”, de la ora 20.30. Preţul de intrare este de 20 de lei, iar biletele vor fi puse în vânzare la casieria Casei de Cultură de la ora 16.00. Joi, de la aceeaşi oră, alexăndrenii sunt invitaţi să vadă o capodoperă a lui Shakespeare, „Furtuna”. Serile de teatru continuă şi vineri cu piesa „Sunt un orb”, spectacol de comedie susţinut de Horaţiu Mălăele. În prima zi din week-end, o trupă de actori din cadrul Teatrului ACT va susţine o reprezentare deosebită, de la ora 20.30. „XXL” este numele piesei, iar în distribuţie îi regăsim pe Andi Vasluianu, Tudor Istodor, Vlad Zamfirescu şi alţii. Duminică, pe scena Casei de Cultură va urca Marcel Iureş, în piesa „Absolut”, un remix după povestea lui Ion Creangă, „Ivan Turbincă”.

Marian Râlea, aduce teatru pentru copii la Alexandria

Una dintre cele mai colorate apariţii este cea a fostului magician, Marian Râlea, care îi va face din nou pe cei mici să zâmbească. „Am vrut să venim anul acesta cu ceva noutăţi la festival. Tocmai de aceea, am adus teatru pentru copii şi teatrul de păpuşi. Spectacolele pentru cei mici sunt gratuite, iar programul l-am făcut tomai pentru a-i face pe alexăndreni să-şi aducă copiii la teatru”, a mai spus Andreea. Micuţii sunt invitaţi la teatru vineri după-amiză, de la ora 16.30, la piesa „Fata Pantofarului” şi sâmbătă, de la 15.00, la „Buni şi răi”.

image
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite