Festivalul „Pe deal al Teleormănel” a fost dedicat memoriei artistului Liviu Vasilică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sava Negrean Brudaşcu a urcat după 15 ani pe scena Casei de Cultură din Alexandria
Sava Negrean Brudaşcu a urcat după 15 ani pe scena Casei de Cultură din Alexandria

  Emoţii mari la deschiderea Festivalului de Muzică Populară „Pe deal la Teleormănel”. Aflat la cea de-a 42 ediţie, festivalul a adus pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş 12 concurenţi din Teleorman, Giurgiu, Vâlcea, Prahova, Argeş, Vrancea şi Sibiu.

  Emoţii au avut nu nu mai concurenţii, care au avut de interpretat două piese, dar şi organizatorii acestui eveniment. Concursul a fost prezentat de Gelu Voicu, un interpret care a plecat din Teleorman şi care s-a făcut cunoscut la nivel naţional pentru abilităţile sale de mare cântăreţ de folclor. În deschidere, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, Timotei Stuparu a declarat, cu lacrimi în ochi, că acest festival în dedică memoriei lui Liviu Vasilică. Anul acesta, s-au împlinit şapte ani de la moartea regretatului interpret de muzică populară.

Recital extraordinar Victoriţa Lăcătuşu şi Sava Negrean Brudaşcu

Cei 12 concurenţi au fost acompaniaţi de orchestra Ansamblului „Burnasul”, dirijată de Adrian Grigoraş. La finalul serii, două mari artiste ale muzici populare româneşti, Victoriţa Lăcătuşu şi Sava Negrean Brudaşcu au susţin recitaluri de excepţie. Publicul alexăndrean prezent la eveniment a fost încântat să le vadă pe cele două doamne ale muzicii populare la Alexandria, prestaţia lor fiind recompensată cu ropote de aplauze. Sava Negrean Brudaşcu a spus că nu a mai venit în Alexandria de 15 ani şi a fost încântată să găsească acelaşi public iubitor de folclor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite