Conducerea Liceului Cuza spune că va cerceta cele întâmplate vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Elevii clasei a IX-a C de la Liceul Teoretic „A.I. Cuza” din Alexandria au stat aproximativ trei ore blocaţi în sala de clasă pentru că uşa nu s-a mai deschis. O parte dintre băieţi au escaladat clădirea şcolii pentru a ieşi din clasă. Incident, care ar fi putut avea consecinţe grave s-a întâmplat vineri după-amiază.

 11 elevi de la clasa a IX-a C au rămas blocaţi în sala de curs mai bine de trei ore, pentru că uşa metalică nu s-a mai deschis. „Am ieşit în pauză cu un coleg să ne luăm ceva de mâncare. Era în jur de ora 14.00. Când ne-am întors o parte dintre colegii mei stăteau la uşă şi nu puteau să mai intre pentru că uşa se blocase. În clasă mai rămăseseră 11 copii. Apoi eu şi un alt coleg am coborât şi am mers în curtea şcolii să vedem ce se întâmplă”, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul unul dintre elevii clasei a IX-a. Dascălii au fost anunţaţi despre acest incident de colegii copiilor rămaşi în clasă şi potrivit conducerii unităţii, directorul, ajutat de câţiva colegi au încercat să deschidă uşa cu o şurubelniţă

Au ieşit pe fereastră şi au încercat să iasă afară escaladând clădirea şcoli

Întâmplarea li s-a părut amuzantă celor 11 elevi blocaţi în clasă şi pentru a demonstra şi a le arăta colegilor lor care se aflau în curtea şcolii cât de viteji sunt, au ieşit pe fereastră şi au escaladat clădirea. Teribilismul acestor copii a atins cote de neimaginat, pentru că în timp ce ei stăteau agăţaţi pur şi simplu de ferestrele deschise, existând posibilitatea să cadă în gol, cei de jos îi filmau cu telefonul mobil şi chiar îi încurajau. „În curtea şcoli eram vreo 15 elevi, printre care şi eu cu colegul meu care a filmat. Era nebunie. Unii strigau la ei să se întoarcă în clasă şi să nu cadă de acolo, alţii râdeau şi le spuneau că sunt cei mai tari. Elevii de la a IX-a D care învaţă lângă clasa noastră erau la un laborator şi sala era liberă. Un coleg de-al nostru mai mare, cred ca este clasa a XI-a a intrat în sala aceasta şi le-a deschis fereastra colegilor mei să iasă pe acolo”, a mai spus liceanul. Întrebat de reporteri ce făceau profesorii în acest timp, elevul a spus că după ce au încercat preţ de câteva minute să deschidă uşa, dascălii au plecat.

Conducerea liceului nu avea habar de ce se întâmpla afară

Liceeni povestesc că „distracţia” s-a încheiat în jurul orei 17.00 când au fost chemaţi pompierii să spargă uşa. „Pompierii au venit pe la ora 5 (n.r. 17.00) şi au spart uşa, dar între timp noi le-am cumpărat stixuri şi apă colegilor şi le-am aruncat pe geam”, povesteşte elevul. Conducerea liceului nu ştia de cele întâmplate în exteriorul clădirii. „Eu nu am văzut această secvenţă, dar mâine (n.r. astăzi) am tot timpul din lume să văd ce s-a întâmplat acolo. Eu cred că au stat acolo în jur de o oră, o oră şi jumătate şi eu personal am încercat să deblochez uşa. Este vorba de o uşă metalică, pusă în urmă cu cinci-şase ani. Vreau să vă spun că vorbim despre o clasă cam „nărăvaşă”, a declarat Florin Viorel Stănoiu, directorul Liceului Cuza. Întrebat ce prevede regulamentul în astfel de situaţii, profesorul Stănoiu a spus că „nu este o prevedere specială în regulament, aici era vorba de siguranţa acestor copii”. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman nu a fost informată despre eveniment. „Nu am cunoştinţă de aşa ceva”, a spus Constantin Amarie, inspector şcolar general.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite