Anul nou aduce inaugurarea unui Dispecerat Integrat la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine finanţare în vederea înfiinţării unui dispecerat integrat în Alexandria. Până la urmă s-a reuşit să se achiziţioneze cinci ambulanţe şi să se pună bazele acestui dispecerat.

Practic, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman va funcţiona un dispecerat, 24 de ore din 24, iar în momentul în care un teleormănean va avea nevoie de intervenţie medicală şi va forma apelul de urgenţă 112 nu, acesta se va direcţiona către acest serviciu. Mai mult decât atât, în cazul accidentelor rutiere, la care este nevoie atât de intervenţia echipajului de descarcerare, cât şi de ambulanţă, în acelaşi timp vor pleca ambele echipaje de la sediul ISU.

Inaugurarea se va face pe 26 ianuarie

Potrivit conducerii DSP Teleorman, pompierii au primit cinci ambulanţe performante. Şi personalul ca va lucra pe salvări va fi format din militari cu pregătire sanitară. Inaugurarea dispeceratului se va face pe 26 ianuarie. „Dispeceratul Integrat s-a făcut la cererea mea către Raed Arafat, în cadrul unei videoconferinţe, când am cerut expres ca judeţul Teleorman să fie judeţ-pilot în România în ceea ce priveşte funcţionarea unui astfel de sistem. Acest dispecerat se va ocupa atât de intervenţii medicale, cât şi de intervenţiile pe care le făceau până acum pompierii. Se pare că pe 26 ianuarie vor veni în judeţ Rael Arafat, Traian Igas şi Ministrul Sănătăţii, pentru a participa la deschiderea oficială a dispeceratului. Cele 5 ambulanţe noi, care au sosit deja în judeţ, vor intra şi ele în dotarea acestui Dispecerat Integrat. Ele se adaugă ambulanţelor vechi, deci aş putea spune că o anumită performanţă s-a atins deja”, a spus Mioara Comana, director executiv DSP Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite