Şoselele morţii din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai grave accidente s-au produs pe drumurile naţionale (foto arhivă)
Cele mai grave accidente s-au produs pe drumurile naţionale (foto arhivă)

  În Teleorman, există patru drumuri publice periculoase, unde de la începutul anului au murit 32 de persoane. Deşi poliţiştii fac acţiuni pe aceste drumuri, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, şoferii nu respectă regulile de circulaţie.

  Principala cauză care duce la accidente rutiere grave este viteza excesivă, dar şi depăşirea în locuri nepermise. Poliţia rutieră a realizat o hartă a şoselelor morţii în judeţ. Această hartă a fost întocmită în baza numărului de accidente rutiere care s-au produs în zone diferite de pe aceste tronsoane de drum. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleorman există patru drumuri periculoase. „Au fost înregistrate 313 accidente rutiere, dintre acestea 107 foarte grave. În ceea ce priveşte numărul victimelor, statistică arată că în cele 313 accidente au decedat 32 de persoane, 92 au fost rănite grav şi 298 rănite uşor”, ne-a spus Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman. De la începutul anului, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa pe şoselele teleormănene. Primul drum care face victime şi este cunoscut în rândul teleormănenilor ca fiind „drumul morţii” este DN6 (E 70), de la intrarea în judeţ, de la Prunaru până la ieşirea spre Olt, la Măldăieni. Poliţiştii spun că nu avem porţiuni între kilometri pe această şosea, unde să se fi produs multe accidente rutiere. „Pe DN6, între cele două localităţi s-au produs 40 de accidente anul acesta. Trebuie să facem precizarea că în Teleorman nu sunt puncte negre, aşa cum este definit termenul, în sensul că nu avem tronsoane de drum, între anumiţi kilometri unde să se producă accidente. În anii anteriori existau astfel de puncte negre. Acum, accidentele se produc pe porţiuni întinse, în diferite localităţi sau în afara lor. Nu putem spune că este o singură porţiune unde se produc accidentele”, ne-a spus Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman. Următorul drum periculos îl reprezintă DN51, Alexandria-Zimnicea, cu 16 accidente, iar pe locul III sunt două, DN 52, Alexandria-Turnu Măgurele şi DN 51A, Zimnicea-Turnu Măgurele cu acelaşi număr de evenimente rutiere, 14.

Drumurile naţionale, în fruntea clasamentului

Pentru că marea mjoritate a drumurilor naţionale sunt bune, fără prea multe gropi sau denivelări, şi şoferii apasă mai tare pedala de acceleraţie şi acestea ocupă primul loc în harta şoselelor morţii. „Cele mai multe accidente rutiere au avut loc pe drumurile naţionale, respectiv 108. Acestea sunt urmate îndeaproape de drumurile judeţene, unde de la începutul anului s-au produs 97 de evenimente rutiere”, spunea Ilicea. De asemenea, în raportul poliţiei rutiere se arată că locul trei este ocupat de străzile din interiorul localităţilor, în special în cele din mediul rural, unde de la începutul au fost înregistrate 95 de accidente. Poliţiştii spun că viteza excesivă şi depăşirea interzisă pe anumite porţiuni de şosea, unde vizibilitatea este redusă sunt cauzele accidentelor. Şoferii teleormăneni nu mai respectă semnele de circulaţie, nu ţin cont de avertizările agenţilor rutieri şi astfel se produc evenimente tragice. „În acet moment, avem indicatoare pe toate drumurile şi în zonele mai periculoase şi îi sfătuim pe conducătorii auto să ţină cont de acestea pentru a preveni accidentele”, a mai spus Ilicea.

Patru morţi la Drăgăneşti Vlaşca

Zilele de wee-end sunt cele mai aglomerate, traficul fiind greu de control până şi de poliţişti. Dacă anul trecut, cel mai grav accident a fost între Alexandria şi Vităneşti, anul acesta, cel puţin până acum, cel mai înfiorător eveniment rutier s-a produs câţiva kilometri mai spre Bucureşti, la intrarea în Drăgăneşti Vlaşca. Patru persoane şi-au pierdut viaţa pe 24 iulie. Acea după-amiază de duminică a curmat viaţa a doi motociclişti, soţ şi soţie, care locuiau în Drăgăneşti, a şoferiţei, care se face vinovată de producerea accidentului şi a unui pasager din maşian condusă de ea. Impactul a avut loc într-o pantă, în timp ce femeia care conducea un Wolkvagen Golf depăşea o coloană de maşini acolo unde această manevră era interzisă. Din sens opus venea o motocicletă, care avea ceva viteză, având în vedere faptul că vehiculul s-a împrăştiat pe şosea, în bucăţi mici de fiare. Imaginea acestui accident îi va urmări multă vreme de acum încolo pe martorii care au văzut tot. Până şi poliţiştii au fost oripilaţi, pentru că pe şosea erau membre de oameni, creier şi alte organe.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite