SUPĂRARE Profesorii şi angajaţii Primăriei Turnu Măgurele nu şi-au primit salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii din Turnu Măgurele nu şi-au primit salariile (Foto arhivă)
Profesorii din Turnu Măgurele nu şi-au primit salariile (Foto arhivă)

  De când Prefectura a pus gând rău administraţiilor publice locale, multe dintre localităţile teleormănene sunt în prag de faliment. Dacă unele oraşe şi comune au mai primit ordonanţe preşedinţiale şi conturile primăriilor au fost deblocate pentru câteva zile, la Turnu Măgurele, situaţia este şi mai neagră.

   Prefectura Teleorman a constat nereguli la bugetele administraţiilor publice locale şi le-a atacat în contencios administrativ. Acesta este motivul pentru care primăriile au ajuns în imposibilitatea de a mai efectua plăţi. Ba, mai mult, la Turnu Măgurele există problema „deturnării de fonduri” de la fosta fabrică de rulmenţi „Koyo”, în sensul că impozitele acestui operator economic s-au virat din 2007 la primăria Turnu Măgurele, în loc să fie transferate la Alexandria.

Dascălii de la Turnu se gândesc serios să iasă în stradă

   Pentru că blocarea contului primăriei Turnu Măgurele datează de ceva timp, funcţionarii publici şi profesorii din municipiu sunt disperaţi. Aceştia nu şi-au mai primit salariile şi fac presiuni asupra edilului şef al oraşului. Se pare că primarul Nicolae Mohanu a avut o discuţie cu prefectul şi i-a cerut acestuia să rezolve situaţia, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic, pentru că instanţa de judecată este cea care trebuie să rezolve problema. Dascălii turneni se gândesc serios să demareze un protest, în speranţa că vor reuşi să îşi ai banii. Dacă situaţia nu se va remedia curând, societăţile comerciale care furnizează diferite servicii administraţiei publice locale din Turnu le vor întrerupe.

  

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite