Primăria Alexandria a dat startul colindătorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la grădiniţele şi şcolile din oraş au venit cu colindul la Primăria Alexandria. Instituţia şi-a deschis în acest an porţile colindătorilor pe 20 decembrie, fiecare unitate şcolară fiind invitată să vină cu câte cinci copii. La brăduţul împosobit în holul primăriei, micuţii au primit cadouri de la Moş.

Edilii au anunţat încă de săptămâna trecută că zilele în care primăria poate fi colindată sunt 20 şi 21 decembrie, iar numărul maxim de elevi  cu care se poate prezenta o unitate de învăţământ este de 5. Grădiniţele şi şcolile s-au conformat şi începând de ieri, de la ora 10.00, au venit cu grupurile de colindători. Primii care şi-au făcut apariţia pe holurile Primăriei Alexandria au fost prichindeii de grădiniţă. Micuţii au fost întâmpinaţi de Moş Crăciun care le-a pregătit, cu sprijinul primăriei, pachete cu dulciuri şi cărţi. „Este luna cadourilor, lună de sărbătoare şi nu puteam să nu respectăm tradiţia. Avem 1300 de pachete cu dulciuri şi cărţi pentru toţi copiii. Bugetul estimat pentru darurile celor mici este de aproximativ 160.000 de lei”, a spus Victor Drăguşin, primarul Alexandriei.
Drept răsplată pentru pachetele de la moş, micuţii colindători au cântat colinde şi au spus poezii, în limita celor 10 minute alocate fiecărei unităţi de învăţământ, conform programării făcute de primărie. Vizibil emoţionaţii, şcolarii au fost costumaţi în Moş Crăciun şi Crăciuniţe, pentru ca spectacolul să fie cât mai reuşit. Astăzi primăria îi aşteaptă din nou cu colinde atât pe preşcolari, cât şi pe elevii de generală şi liceu.

Elevii rromi au primit şi ei daruri de la Moş

Cadourile pentru copii rromi au venit din partea consilierului pe problema rromilor de la Primăria Alexandria. „Sunt 80 de elevi rromi de la şcolile generale şi liceele din oraş. Am ales copiii cu rezultate bune la învăţătură. Fetele de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” au dansat şi un dans ţigănesc”, ne-a spus şi Vergiliu Alexandra, consilier pe problema rromilor la Primăria Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite