Elevii din Alexandria primesc peste 1.600 de burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Noua lege a educaţiei prevede ca toate consiliile locale în subordinea cărora au intrat unităţile de învăţământ trebuie să aprobe un număr de burse, atât sociale, cât şi pentru merite deosebite, elevilor. Astfel, Consiliul Local Alexandria a aprobat peste 1600 de burse.

Pentru că la Alexandria, când a început anul şcolar, municipalitatea avea bugetul blocat nu s-a putut vorbi despre acordarea acestor ajutoare financiare. Însă, mai bine mai târziu decât niciodată, consiliul local convocat în şedinţă extraordinară a aprobat numărul de burse care se vor acorda în acest an şi cuantumul lor. Astfel, municipalitatea va acorda pentru anul şcolar 2011-2012 un număr de 1.678 de burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat. Din acest total, 15 sunt burse de performanţă, 1.256 sunt burse de merit, 121 sunt burse de studiu şi 286 sunt burse de ajutor social.

Dosare de acordare se depun la şcoli

Pentru că legea le-a permis, consilierii locali alexăndreni au lăsat la latitudinea consiliilor de administraţie ale fiecărei unităţi de învăţământ, din care face parte şi un reprezentat din administraţia publică locală, să stabilească criteriile de acordare. Astfel, elevii care vor să beneficieze de una dintre bursele aprobate de municipalitate trebuie să se adreseze şcolii unde învaţă pentru a afla criteriile de acordare a acestui sprijin financiar. Deoarece consiliul local nu stabilise numărul de burse, nici consiliile de administraţie nu au putut stabili criteriile de acordare. Trebuie menţionat faptul că s-au stabilit şi sumele pentru fiecare bursă, astfel cuantumul unei burse de merit este de 85 de lei, iar a bursei sociale de 60 de lei. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite