După ce poliţiştii din Trivalea Moşteni au fost reţinuţi pentru luare de mită, zona a devenit vulnerabilă furturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Ciorobescu, şeful IPJ Teleorman
Iulian Ciorobescu, şeful IPJ Teleorman

  La începutul lunii iulie, toţi trei poliţiştii postului de poliţie de la Trivalea Moşteni au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Teleorman. Acestora li s-a organizat flagrant şi sunt anchetaţi pentru luare de mită.

  După acest moment, toată zona respetivă a rămas fără „apărători ai legii”, iar pentru a remedia situaţia, conducerea IPJ Tleorman a detaşat în comuna Trivalea Moşteni un poliţist de la Tătărăşti. În cele aproximativ trei luni de la acest eveniment, au crescut foarte mult furturile din gospodării, în special în satul Brătăşani. Sătenii sunt diperaţi şi nu ştiu cum să îşi mai încuie bunurile şi pe unde să ascundă lucrurile care le ţin în gospodărie.

Echipe suplimentare de la IPJ patrulează în zonă

După reorganizarea inspectoratului, când s-au înfiinţat Posturile de Poliţie Rurală, comuna Trivalea Moşteni, ca şi satele limitrofe aparţin acum de Gălăteni. Conducerea IPJ explică de ce s-a ajuns în această situaţie şi ce măsuri s-au luat pentru a preveni furturile în zonă. „După acţiunea DGA, noi am detaşat acolo un poliţist, iar după reorganizare, comuna şi satele au fost repartizate Postului de Poliţie Rurală din Gălăteni. Colegul nostru de la Trivalea Moşteni este cuprins şi în serviciul de patrulare, pentru că posturile celor trei poliţişti cercetaţi nu sunt ocupate şi nici nu le putem ocupa, până nu se definitivează dosarul. De o lună de zile, am instituit acolo o zonă de siguranţă, în sensul că am suplimentat efectivele. În ceea ce priveşte furturile, pentru că am semnalat şi noi o creştere, şi nu numai în Brătăşani, şi în Olteni, Necşeşti, Vârtoape, avem un cerc de suspecţi. O cauză ar fi că în zona respetivă sutn multe persoane care au fost recent eliberate din penitenciar”, a declarat comisar Iulian Ciorobescu, şeful IPJ Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite