Atac terorist la Colegiul „Anastasescu” din Roşiorii de Vede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au simulat un incendiu în podul clădirii liceului
Pompierii au simulat un incendiu în podul clădirii liceului

Desfăşurare impresionantă de forţe la Colegiul Naţional „Anastasescu” din Roşiorii de Vede. Zeci de pompieri, poliţişti, jandarmi, ofiţeri ai Secţiei Judeţene de Informaţii, reprezentanţi ai  ambulanţei şi comisari ai Gărzi de Mediu au putut fi văzuţi în curtea liceului.

 Scenariul unui atac terorist a fost pus la cale de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman şi nu pentru a-i speria pe reprezentanţii unităţii de învăţământ sau pe elevi, ci pentru a vedea dacă instituţiile cu atribuţiuni în gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă ar fi pregătite să intervină într-un astfel de caz. Exerciţiul practic a fost bine pus la punct şi a urmat întocmai un plan întocmit în prealabil. Exerciţiul s-a desfăşurat în prezenţa a sute de elevi şi dascăli.

 Ora 12.00 – În corpul B al colegiului a fost descoperit un colet care părea suspect.

Ora 12.30 – Ca urmare a nerespectări regulile de prevenire a incendiilor, în timpul unor lucrări cu foc deschis la podul corpului A al liceului a izbucnit un incendiu, care se întinde destul de repede şi care degajă fum dens şi gaze toxice. Pentru că au încercat să stingă flăcările, doi muncitori au suferit arsuri de gradul II şi III pe faţă şi corp.

Ora 13.00 – În timp ce pompierii încercau să stingă focul, pe strada liceului a avut loc un accident de circulaţie, în care au fost implicate două autoturisme şi în interiorul cărora au rămas pasageri blocaţi.
Simulare a decurs conform planului stabilit, fără incidente, şefii struturilor implicate având numai cuvinte de laudă pentru forţele implicate în acţiune. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite