Familia victimelor accidentului din Ungaria cerşesc banii pentru înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia victimelor acidentului din Ungaria cerşesc banii de înmormântare
Familia victimelor acidentului din Ungaria cerşesc banii de înmormântare

Un lucru cunoscut este acela că accidentul rutier petrecut în cursul zilei de 31 noiembrie pe o autostradă din Ungaria, în urma căruia 14 români au murit şi alţi doi au ajuns la spital în stare gravă a numărat printre victimele sale şi doi alexăndreni, o femeie în vârstă de 47 de ani şi fiul său de 22 de ani.

Familia acestor victime e una extrem de săracă şi locuieşte în zona B a Alexandriei, cunoscută pentru numărul mare de cetăţeni săraci de etnie romă care o populează. După ce au aflat că rudele pe care le aşteptau acasă, cu bani câştigaţi la muncă în străinătate, se vor întoarce între patru scânduri, familia îndoliată a constatat că nu va avea nici un ban pentru înmormântarea celor două trupuri neînsufleţite. Din fericire, Ambasada României în Ungaria a sprijinit familiile celor 14 victimele ale accidentului în procesul de repatriere a trupurilor în ţară şi acum încearcă să obţină, de la oameni cu suflet mare, banii necesari ceremoniei de îngropare.
Pentru că bugetul municipalităţii e blocat şi nu se mai pot acorda nici măcar ajutoarele de înmormântare, cei rămaşi în urmă după tragedie se simt de-a dreptul neputincioşi. Ei au montat un cort în faţa locuinţei şi stau acolo de câteva zile, sperând că cineva îşi va manifesta interesul pentru a-i sprijini în aceste momente cumplite. Soţul femeii moarte în accident a mărturisit că atât Rita Ştefan, cât şi fiul ei, Claudiu Ene, în vârstă de 22 de ani au fost plecaţi în Spania la muncă, în condiţiile în care era destul de dificil traiul în Alexandria. Astfel, lipsa posibilităţilor de angajare şi a unui  potenţial economic durabil, i-a determinat atât pe mamă, cât şi pe fiu să părăsească ţara şi să rămână cu anii peste hotare, prestând diferite activităţi, pentru a-şi permite o viaţă mai bună în ţară.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite