Topul datornicilor la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul asociaţiilor rău-platnice se află Condominiul 37, cu o datorie de 170.000 de lei, Condominiul 48, cu 120.000 de lei şi Condominiul 54, cu 83.600 de lei.

 Condominiul 37 are în componenţă 13 blocuri şi 650 de apartamente. Dintre acestea, Blocul 591 are de departe cea mai mare datorie – 58.500 de lei. Numai doi proprietari din acest bloc au acumulat împreună aproape 15.000 de lei. Florica a reuşit să strângă o datorie de 7.900 de lei, iar vecina ei, Simina Mohor, a acumulat restanţe în valoare de 6.100 de lei.  Nu sunt mai prejos nici vecinii lor, media fiind de 2.000 pe apartament.
„Unii nu plătesc pentru că nu au banii. Nu au de unde. Alţii nu plătesc din rea-voinţă. Am fost la ei acasă şi am văzut că au condiţii foarte bune, au termopane, maşini, deci efectiv folosesc banii în alte scopuri“, ne-a spus azi-dimineaţă administratorul Condominiului 37, Valeria Ciungu.
În prezent, răuplatnicii din acest cartier riscă să îţi piardă apartamentele. Datoriile au fost cesionate de Condominiu către SC Terma Serv SRL şi societatea a început demersurile pentru executarea silită. În zona blocurilor 100, arondate Condominiului 54, în ciuda datoriilor mari, sunt şi oameni care îşi plătesc întreţinerea. Angela Merean, de 81 de ani, reuşeşte să facă acest lucru cu o pensie de 500 de lei. „Alţii au bani şi nu vor să plătească. Din cauza lor vom rămâne fără căldură la iarnă“, ne-a spus indignată pensionara.

Datorii de 6 milioane de lei la gaze


Datoriile alexăndrenilor din sistemul centralizat către Terma Serv se ridică în prezent  la 3,7 milioane de lei, iar încasările pe perioada de vară au mers foarte prost. „Ieri abia am încasat 10.000 de lei“, a declarat azi-dimineaţă directorul societăţii, Traian Constantinescu. Din cauza datoriilor alexăndrenilor, Terma Serv a acumulat restanţe foarte mari către furnizorul de gaz care a reziliat contractul în primăvara acestui an. „Avem datorii de 6 milioane de lei către RomGaz Mediaş. Am avut un contract de eşalonare pentru această datorie,  dar nu l-am putut respecta. Săptămâna trecută am fost iar la Mediaş şi am cerut o nouă reeşalonare. Ar trebui să achităm cele 6 milioane de lei în 12 luni, după noul contract“, ne-a mai spus Traian Constantinescu.

Căldura, sub semnul întrebării


Cu încasări de 10.000 de lei pe zi, Terma Serv poate achita lunar către furnizorul de gaz doar 300.000 de lei. Datoria finală s-ar stinge, în acest ritm, abia pe la începutul lui 2012. Conform contractului de reeşalonare, societatea Terma Serv ar trebui să plătească lunar 500.000 de lei. RomGaz nu va încheia un nou contract de furnizare dacă Terma Serv nu îşi respectă angajamentul. În aceste condiţii, furnizarea agentului termic la Alexandria, pentru iarna viitoare, rămâne sub semnul întrebării. De achitarea datoriilor alexăndrenilor depinde şi soarta societăţii Terma Serv. „Dacă nu reuşim să achităm datoria către Rom Gaz intrăm în insolvenţă“, ne-a mai spus directorul Traian Constantinescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite