Topul celor mai chiulangii parlamentari de Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă, Nicole Bănicioiu şi Şerban Mihăilescu (de la stânga la dreapta)
Robert Negoiţă, Nicole Bănicioiu şi Şerban Mihăilescu (de la stânga la dreapta)

Institutul pentru Politici Publice a publicat recent un raport de monitorizare a activităţii parlamentarilor  pentru sesiunea februarie-iunie 2010. Potrivit acestui raport, cea mai slabă prezenţă la vot au avut-o parlamentarii Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu şi Şerban Mihăilescu.

Raportul realizat de Institutul de Politici Publice prezintă statistica prezenţei parlamentarilor la votul final. Institutul  a prezentat astfel de rapoarte după fiecare sesiune parlamentară, din 2005 şi până în prezent.  Potrivit datelor  din cel mai recent studiu  realizat de Institutul de Politici Publice,  trei dintre parlamentarii de Teleorman s-au „ afirmat” printr-o prezenţă slabă la votul final, în prima jumătate de mandat.


Robert Negoiţă, deputat PSD,  ajuns în parlament să reprezinte interesele teleormănenilor din Colegiul 1,  ocupă locul I în topul chiulangiillor la vot , potrivit raportului de realizat de IPP. Omul de afaceri are o prezenţă de doar 10, 08% la voturile finale din Camera Deputaţilor. A luat cuvântul doar de patru ori în plen şi a avut numai 7 iniţiative legislative în prima jumătate a mandatului. Robert Negoiţă susţine că raportul IPP nu este relevant pentru activitatea lui parlamentară . „ Nu este vorba despre prezenţa în Parlament, ci despre voturile finale. Activitatea parlamentară nu înseamnă numai vot, eu pot fi la comisie, poate am avut iniţiative legislative, poate am făcut amendamente. Scopul unui parlamentar nu este să voteze pe bandă rulantă, mai ales că noi nu suntem la putere” a spus Robert Negoiţă.


Pe locul II în topul parlamentarilor chiulangii se află Nicolae Bănicioiu, deputat PSD în Colegiul 2. Acesta are o prezenţă la votul final din Camera Deputaţilor  de 16, 54%. A reuşit să aibă totuşi 22 de propuneri legislative  şi a luat cuvântul de 10 ori în plen. „ Cei de la IPP au făcut o mare confuzie. Dacă s-au fi uitat pe liste de prezenţă şi stenograme ar fi văzut prezenţa mea reală. Cred că topul este rău intenţionat şi cred că institutul face nişte jocuri. Eu nu intru în discuţii cu ei. Dacă ar fi vrut să facă un top real, ar fi putut să mă întrebe şi pe mine, să le spun exact ce activitate am avut.” a spus Bănicioiu supărat pe raportul Institutului.

Şerban Mihăilescu contestă raportul IPP


Senatorul Colegiul 1 Teleorman, Şerban Mihăilescu apare în raportul de monitorizare a activităţii cu o prezenţă la votul final de 20,49%. Astfel se clasează pe locul III în topul celor mai chiulangii parlamentari . Senatorul contestă rezultatul analizei făcută de IPP :” Nu ştiu pe ce se bazează acest raport, nu mă interesează, nu am colaborare cu acest institut! M-au rugat să fac o colaborare cu ei,  în urmă cu ceva timp, dar i-am refuzat categoric. Eu ştiu că am avut activitate în Parlament” a declarat senatorul Şerban Mihăilescu pentru Adevărul de Seară Alexandria  .

Cel mai harnic parlamentar, în ceea ce priveşte prezenţa la vot, potrivit raportului făcut de Institutul de Politici Publice, este deputatul PDL, Adrian Bădulescu. Acesta are o prezenţă la votul final de 94,83%, ceea ce înseamnă că a fost prezent la 367 şi 387 de voturi finale.. Deputatul a avut până acum 24 de iniţiative legislative şi 11 luări de cuvând în plen. Ceilalţi parlamentari de Teleorman apar în raportul IPP cu următoarele procente de prezenţă la vot: Marin Almjanu, deputat PNL- 26,10%, Romeo Nicoară-senator PNL-66, 97%, Alexandru Mocanu-senator PD-L-76,76%, Dumitrică George Ionuţ-deputat PNL -91,99% şi Adrian Florescu-deputatul PD-L-93, 80%.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite