Peste 3000 de teleormăneni au susţinut evaluarea naţională. Lucrările la limba română vor fi recorectate după un nou barem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici un elev nu a fost eliminat din examen
Nici un elev nu a fost eliminat din examen

Baremul de corectare la română a fost modificat. În urma presiunilor exercitate de părinţii nemulţumiţi de baremul la limba română, atât elevii care au ales răspunsul "subiectivă", cât şi cei care au ales răspunsul "predicativă" vor fi punctaţi.

Conducerea Ministerului Educaţiei a decis ca baremul de corectare la română să fie modificat. Aşa se face că, indiferent dacă elevul a dat răspunsul „subiectivă” sau „predicativă” va fi punctat.

În Teleorman, evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a s-a încheiat ieri. Ultima probă cu care elevii s-au confruntat a fost la matematică. Potrivit inspectorului şcolar general Teleorman, Valeria Gherghe, numărul candidaţilor înscrişi a fost de 3077. Din păcate doar 3014 s-au prezentat la examen. Îmbucurător este faptul că nici un elev nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Înainte ca ministerul să hotărască recorectarea lucrărilor din cauza subiectului considerat ambiguu, Valeria Gherghe preciza că este optimistă în ceea ce priveşte rezultatele la Evaluarea Naţională din acest an în judeţul nostru. Mai mult decât atât, aceasta a afirmat că peste jumătate dintre elevii teleormăneni au răspuns corect la subiectul controversat.

Rezultatele vor fi afişate mâine, când vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Intră pe alexandria.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite