Măsuri de cod portocalui, luate de autorităţile teleormănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat 7 măsuri pentru prevenirea unor situaţii neaşteptate
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat 7 măsuri pentru prevenirea unor situaţii neaşteptate

Autorităţile teleormănene nu vor să mai fie luate pe nepregătite de ninsorile anunţate pentru următoarele trei zile. În acest context, conducerea Prefecturii Teleorman a luat măsuri speciale pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea. Astfel, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman a adoptat 7 măsuri de prevenire a unor situaţii neaşteptate.

În primul rând s-a decis “transportarea tuturor dializaţilor către spitalele apropiate, precum şi a gravidelor aflate la termen, a persoanelor cu probleme cardiace, a persoanelor aflate în evidenţa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean, dar şi a tuturor persoanelor cu probleme medicale care pot necesita intervenţii de urgenţă”.

Prefectul Teodor Niţulescu le-a cerut membrilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să ia legătura cu toţi agenţii economici cu privire la stocul de alimente de bază, apă şi carburant şi să identifice persoanele care au nevoie de ajutor umanitar de urgenţă, apă, pături, alimente etc.
Aceştia vor mai trebui să  identifice agenţii economici care au utilaje ce pot fi folosite pentru deszăpezire, inclusiv informarea cu privire la stocul de combustibil pe care îl au.

Secţia Drumuri Naţionale Alexandria va trebui să prezinte o situaţie cu porţiunile de drumuri sensibile, pentru a acţiona cu precădere în acele puncte. “Trebuie să vă coordonaţi cu cei care se ocupă de drumurile judeţene, cei de la Tel Drum”, a dispus prefectul.
Totodată, s-a stabilit ca toţi şefii de post din zonele cu probleme ale judeţului să nu părăsească serviciul până când judeţul Teleorman nu va ieşi de sub avertizarea cod portocaliu.

“53 de localităţi au fost propuse într-o adresă către Guvernul României pentru a primii bani pentru deszăpezire. Am cerut o suplimentare de fonduri şi la Consiliul Judeţean Teleorman. Vom primi de la MApN un camion de ajutoare sub formă de alimente şi trebuie să luăm legătura şi cu producătorii de pâine din judeţ pentru a vedea dacă sunt dispuşi să ne cedeze o cotă de alimente”, a adăugat prefectul Niţulescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite