1,5 milioane lei mai are de recuperat primăria Alexandria de la Turnu Măgurele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 50 de miliarde lei vechi au fost virate către Finanţelor Publice Teleorman
Aproximativ 50 de miliarde lei vechi au fost virate către Finanţelor Publice Teleorman

1,5 milioane lei mai are de recuperat primăria Alexandria de la Turnu Măgurele. Banii alexăndrenilor, ajunşi în conturile Primăriei Turnu Măgurele, “din greşeală”, au fost recuperaţi în proporţie de 80 la sută. La sfârşitul lunii trecute în contul Primăriei Alexandria au fost transferate peste 2,8 milioane de lei, reuşind să se recupereze până acum suma de peste 4,9 milioane.

Până la data de 31 ianuarie 2012, a fost recuperată suma de 4.940.161,33 lei, după cum urmează: 2.127.283,89 lei până la 31 decembrie 2012 şi 2.812.877,44 lei în luna ianuarie 2012. Diferenţa de 1.487.325,96 lei, urmează a fi recuperată în cursul anului 2012.

S-a ajuns în această situaţie după ce între 2007 şi 2011 dările de la cel mai mare agent economic din Alexandria, fabrica de rulmenţi SC Koyo, au mers la bugetul primăriei din Turnu Măgurele. Astfel reşedinţa judeţului a fost privată de 6,4 milioane de lei.

„Greşeala” a fost scoasă la iveală în urma scandalul dintre Prefectura Teleorman şi Primăria Alexandria pe seama bugetului local. Prefectul Teodor Niţulescu a atacat în contencios adminstrativ bugetul Alexandriei, invocând tocmai faptul că de trei ani banii proveniţi din taxe şi impozite de la Koyo au mers la bugetul municipiului Turnu Măgurele.

Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin a recunoscut faptul că timp de trei ani urbea pe care o conduce a fost privată de dările de la cel mai mare contribuabil local, dar respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi avut o înţelegere cu primarul din Turnu Măgurele, Nicolae Mohanu pentru ca acei bani să ajungă în localitatea de domiciliu a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

Prefectul Niţulescu i-a acuzat pe cei doi primari de deturnare de fonduri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite