Târgul săptămânal de la Obor, cel mai sărac din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul săptămânal din Alexandria
Târgul săptămânal din Alexandria

Agricultorii care vin în fiecare vineri dimineaţă, în târgul Obor din Alexandria, nu reuşesc să îşi vândă marfa. Ţăranii spun că nu este deloc profitabil să aducă marfa la Obor, iar alexăndrenii nu sunt mulţumiţi de oferta săracă de aici. În plus, producătorii nu au niciun interes să vină cu marfa la târg pentru că trebuie să plătească taxe care alungă orice speranţă de a obţine vreun câştig.

Oamenii, care vin la Obor, provin, în general, din Alexandria, dar şi din comunele limitrofe. Astfel, în fiecare vineri dimineaţă, în târgul din Alexandria se pot găsi: cereale, fructe şi legume, la preţuri negociabile, însă, atât cererea cât şi oferta este mică, în comparaţie cu celelalte târguri din judeţ, unde se pot găsi de la animale, produse lactate, până la haine. “Acesta este un târg mort. Sunt puţini comercianţi şi nu găseşti decât cereale şi legume. În alte târguri în care am fost, la Buzescu sau Smârdioasa, găseşti mult mai multe lucruri”, a spus Mirela Luca, din Alexandria.

   Nici comercianţii nu sunt mulţumiţi de vânzarea din Obor.  “Am venit aici de la 05.30 cu soţul meu din Vităneşti. Nu avem bani, nu avem salariu, ce să facem? Venim aici, aproape săptămânal cu grâu, porumb şi floarea soarelui. Nu am vândut mai nimic. Puţinii oameni care vin, se uită, întreabă de preţ şi merg mai departe. E sărăcie peste tot”, a spus Maria Toader, o comerciantă din Vităneşti.

   Muşterii vin, se uită sau cumpără foarte putin şi pleacă. Deşi comercianţii sunt dispuşi să negocieze, clienţii lansează oferte mult sub preţul de plecare. “Nu am un preţ fix. Ne înţelegem, să fie bine şi pentru mine şi pentru cumpărător. A venit un om să cumpere un sac de porumb. Am lasat la preţ de la 12 lei dubla, la 10 lei. El vroia să o las la 8 lei. E prea puţin, nu mă aleg cu nimic”, s-a plâns Aurel Matache, un comerciant din Alexandria. Agricultorii sunt nemulţumiţi că sunt taxaţi şi de primărie cu 10 lei pe maşină sau căruţă, unii dintre ei întorcându-se cu marfa acasă, mai săraci decât au plecat.   

Alexăndrenii cumpără puţin şi negociază la sânge

Florian Grozea, de 66 de ani, din Alexandria a venit la târg să cumpere un sac de porumb, pentru animale. “Nu îmi permit să cumpăr mai mult. Vin din când în când şi cumpăr câte un sac. Am reuşit să negociez cu negustorul şi mi l-a lăsat la 10 lei. Ce să facem dacă nu avem bani, încercăm să obţinem un preţ cât mai mic”, a spus bătrânul


Proiect pentru  un târg de vechituri la Obor

  Primarul muncipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a promis la începutul anului că va organiza în incinta oborului, săptămânal, un târg de vechituri. Alexăndrenii sunt încântaţi de această idee, mai ales acum pe timp de criză. “Cred că e un lucru foarte bun. Chiar vreau să se facă lucrul acesta şi sunt curios cum va arăta, cum se va desfăşura. Oricum, cu cât e mai mare diversitatea, cu atât mai bine”, spune Iulian Sănduleasa, un alexăndrean de 32 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite