Ştrandul, gata abia în septembrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la ştrandul Vedea a expirat la jumătatea lunii iulie.Primarul Victor Drăguşin susţine că lucrările sunt în întîrziere din cauza unor probleme legate de execuţie.

  Ştrandul Vedea nu mai este funcţional din 1996. În tot acest timp, piscina abandonată din complex ajunsese o groapă de gunoi. Autorităţile locale îşi aduceau aminte de ştrand doar în preajma campaniilor electorale, făcând din reabilitarea acestui obiectiv un punct forte al platformelor program.
„Sunt peste 10 de ani de când nu mai avem ştrand în oraş. Toţi cei care au candidat la primărie au promis că reabilitează ştrandul. Mult timp le-a luat să se apuce de treabă“, îşi aminteşte Grigore Pena, un locuitor din zona ştrandului Vedea.

Lucrări tărăgănate


Reabilitarea ştrandului a demarat în 2008 cu faza de proiectare. Lucrările propriu-zise au început însă abia în 2009, după ce asupra proiectului iniţial s-a revenit de trei ori, cu mai multe modificări.
„Am început să lucrăm în noiembrie, am continuat şi pe perioada de iarnă, dar am întîmpinat probleme legate de proiectare şi de execuţie care au întîrziat lucrările“, a declarat directorul executiv al SC Constructiv SRL Alexandria, firmă care a preluat în antrepriză o parte din lucrări, de la executantul investiţiei 3G Sport Bucureşti. S-a lucrat pînă acum la partea de infrastructură, la amenajarea bazinului mare şi a bazinului pentru copii, la complexul cu vestiare şi duşuri.
În prezent se lucrează la acoperirea bazinului mare şi se estimează că acoperişul va fi gata la finalul lunii august. Abia zilele trecute au demarat  lucrările la împrejmuirea complexului, la alei şi sistematizare, o investiţie separată de reabilitarea ştrandului, în valoare de aproximativ 350.000 de euro, executată de SC Simca. Chiar dacă termenul de 30 august dat de primar pentru finalizarea piscinei va fi respectat, până la finalizarea împrejmuirilor şi a aleilor care să permită accesul către bazin şi pînă la amenajarea zonei de plajă va mai trece ceva vreme.

Revelion în costum de baie


După promisiunea primarului Victor Drăguşin, alexăndrenii vor putea merge la iarnă la bazinul de înot. Acoperită şi încălzită, piscina ştrandului la care se lucrează în prezent va fi la iarnă bazin de înot. „Vom angaja un instructor de înot, iar copiii din oraş vor putea veni aici la cursuri“, a spus primarul Alexandriei.
Dacă nu s-au răcorit vara aceasta la ştrand, alexăndrenii ar putea petrece în schimb Revelionul în costum de baie, la bazinul de înot. Primarul se gândeşte să organizeze Revelionul 2010-2011 în noul complex. Asta dacă pînă la iarnă, lucrările la ştrand vor fi, în sfârşit, finalizate.

Ştrandul Peco , restaurant pentru nunţi

În cartierul Peco din Alexandria a mai existat un ştrand. În prezent, pe locul în care odată era bazinul de înot funcţionează un restaurant .„ Era un ştrand frumos şi curat. Pentru noi cei din Peco era singura variantă de distracţie. Păcat că nu mai este funcţional” ne-a spus Bogdan Ceauşu de 37 de ani, locatar al blocurilor din zona Peco
Concesionat în 2002, complexul Ştrand Peco a mai funcţionat cu acest obiect de activitate doar până în 2005. Concesionarul, omul de afaceri Florică Mara,  a transformat apoi ştrandul în restaurant. Autorităţile locale se judecă de ani buni cu omul de afaceri care are în concesiune ştrandul. „ Nu vrem să îi luăm ştrandul. Vrem  ca el să respecte obiectivul de activitate trecut în contractul de concesiune şi să redea ştrandul alexăndrenilor” ne-a spus primarul Victor Drăguşin.



 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite