Stau în frig, sacrificaţi pentru binele arterei principale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Luţu se încălzeşte cu sticle cu apă, pe care le ţine pe lângă ea ca să nu îngheţe
Constantina Luţu se încălzeşte cu sticle cu apă, pe care le ţine pe lângă ea ca să nu îngheţe

Locatarii blocurilor 328 şi 329 nu primesc căldură, deşi nu au probleme în subsoluri sau defecţiuni la conductele din apartamente. Ei sunt condamnaţi să stea în frig, din cauza unei defecţiuni la conducta care trece pe sub strada Dunării. Repararea conductei ar presupune spargerea principalei artere de circulaţie din oraş. 

Defecţiunile la conductă au intervenit în primăvară, în luna martie şi din acel moment locatarii nu au mai primit căldură. Oamenii nu şi-au imaginat însă că va trece toată vara şi Terma Serv nu va găsi o soluţie pentru problema lor. Locatarii sunt cu atât mai deranjaţi, cu cât, în urmă cu puţin timp, angajaţii societăţii au venit la uşa lor să le ceară să semneze angajamente de plată deşi se ştia clar că din punct de vedere tehnic, furnizarea căldurii este imposibilă aici. „În ceea ce ne priveşte, nu avem probleme cu instalaţiile de la subsolul blocului şi nici în apartamente. Că sunt probleme la conducta principală, nu este vina noastră. De ce trebuie să suferim. Căldură nu am mai primit din martie anul trecut, când s-a defectat conducta. Toată vara nu s-a făcut nimic, iar acum stăm şi tremurăm. Nu se poate aşa ceva.”, a spus Elena Chirilă, administratorul blocului 329.


Locatarii din blocurile respective fac cu greu faţă frigului din apartamente. Constantina Luţu, o pensionară de 77 de ani, bolnavă şi-a dat jumătate din pensie pe un calorifer electric , dar chiar şi aşa tremură de frig. Femeia încălzeşte sticle cu apă şi le ţine pe lângă ea ca să nu îngheţe. „ Mă chinui cu sticle de apă caldă. Ies de două ori pe noapte în baston şi mă duc să le umplu. Ţin  caloriferul din reţea învelit, că face frig în casă, aşa mi se pare. Mi-am luat eu acum calorifer electric, o să plătesc o grămadă de bani la curent. Eu sunt bolnavă, nu pot să stau în frig”, ne-a spus bătrâna.

Pentru Terma Serv , spargerea şoselei nu e o soluţie


Conducerea Terma Serv cunoaşte problema locatarilor de la blocurile 328 şi 329. „ Noi ştim că acolo e defecţiune pe conducta care vine de la centrală şi trece pe sub strada Dunării. Nu se ştie însă unde e fisura, poate fi oriunde. Ar trebui să spargem pe cel puţin 6 metri de-alungul şoselei. Ar costa 20.000 de lei o reparaţie ca asta. S-a discutat şi la primărie, s-a ajuns la concluzia că nu e o  soluţie să spargi şoseaua pentru 30 de apartamente . Ne-ar fi trebuit avize şi de la primărie şi de la poliţie, pompieri. Nu se merita. Cea mai bună soluţie ar fi montarea de centrale termice de scară la acele blocuri, în aşa fel s-ar elimina definitiv  problemele de la conductă”, ne-a spus inginerul –şef de la Terma serv, Virgil Păunică. Montarea de centrale termice de scară la cele două blocuri este o idee mai veche a Terma Serv, pe care însă societatea nu a pus-o în practică până la venirea iernii. „ Le-am propus varianta cu centrala, locatarii din 329 au vrut, dar le-am cerut să-şi plătească întâi datoriile la întreţinere. Acum vor şi cei din 328. Am început deja demersurile, cred că în maxim două săptămânî vor avea centrală. Vom pune o centrală pentru ambele blocuri.”, ne-a mai spus Virigil Păunică, inginer-şef Terma Serv. Locatarii sunt însă sceptici în privinţa promisiunii. „ Ni s-a mai spus că ne pune centrală, experimental, să vedem cum e, am mai auzit asta . Să vedem.”, ne-a spus Sevastian Modoran, preşedintele Condominiului 6.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite