Specializări pe bani europeni pentru manageri resurse umane şi patiseri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile practice de brutar la fabrica Germino
Cursurile practice de brutar la fabrica Germino

Şcoala Română de Afaceri, filiala Teleorman, din cadrul Camerei de Comerţ, califică sau specializează teleormănenii în domenii dintre cele mai variate. Cursurile au loc în clădirea vechiului C.E.C., la etajul şase.

Cursurile sunt ţinute de către lectori de la Bucureşti şi ingineri specializaţi în diferite domenii din judeţ şi din afara lui. ”Şcoala de afaceri vine în întâmpinarea agenţilor economici pentru pregătirea forţei de muncă de care piaţa are nevoie. Pentru specializarea în resurse umane au fost aduşi specialişti  de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman şi ingineri de la Protecţia Muncii. Există şi un curs de management al sistemelor de calitate, la care au predat ingineri de la Bucureşti” spune inginerul Marin Niculcea, preşedintele Camerei de Comerţ. Ultimul curs care s-a terminat a fost de securitate a muncii, iar acum se fac înscrieri pentru lucrători în cultura plantelor, lucrători în mecanică agricolă şi inspectori de resurse umane. Există în curs de autorizare cursuri pentru cadru tehnic pentru prevenirea incendiilor.
    În ultimii trei ani, au fost şcolarizaţi şi au primit diplome peste 2.000 de persoane în diverse meserii,  de la contabili, inspectori resurse umane până la operatori chimişti pentru combinatul de la Turnu-Măgurele şi tranşatori de carne pentru abatorul Cicalex S.A.  Au absolvit cursurile peste 500 de lucrători în comerţ: vânzători, gestionari şi lucrători în alimentaţie publică: barmani şi ospătari.

470 de lei cea mai ieftină specializare


  Cursurile pot ţine de la 40 de ore, pentru o specializare, până la 360 de ore, pentru o calificare de gradul I, sau 720 de ore, pentru o calificare de gradul doi. Cea mai ieftină specializare costă 470 de lei, iar pentru o calificare ce presupune numărul maxim de ore se ajunge la 850 de lei. Şcoala de afaceri oferă şi posibilitatea absolvirii unor cursuri gratuite, pe fonduri europene.  „Cursurile gratuite, pentru care au fost atrase fonduri europene, s-au făcut pentru manageri de proiect, de resurse umane şi lucrătorii din industria alimentară: morari, patiseri sau cofetari. Aceste calificări au fost solicitate să se facă pentru angajaţii de la fabricile de pâine Germino din Alexandria şi Spicu din Roşiorii de Vede”, explică Marin Niculcea.


  Paul Ştefănescu, de 30 de ani, din Roşiorii de Vede s-a specializat în patiserie şi cofetărie la Şcoala de afaceri.  Cursurile gratuite  i-au fost de mare folos roşioreanului care înainte lucra ca şi muncitor necalificat în construcţii. „Mereu mi-a plăcut să pregătesc tot felul de prăjituri sau brânzoaice. Având în vedere că starea de sănătate nu mi-a mai permis să fac o muncă atât de solicitantă, m-am gândit să îmi urmez această pasiune. M- am angajat la Spicu şi m-am pregătit la Şcoala de Afaceri pe gratis. După ce am absolvit eram pe deplin pregătit pentru această nouă meserie” povesteşte Paul Ştefănescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite