Şi-au dus şi dinţii la amanet de sărăcie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În Alexandria există şapte case de amanet şi niciuna nu duce lipsă de clienţi. Pentru mulţi dintre alexăndreni, amanetarea aurului reprezintă singura soluţie atunci când achitarea unor datorii este urgenţă.

Când oamenii sunt disperaţi şi nu au altceva de amanetat, îşi aduc aici chiar şi dinţii. „În general persoanele de etnie rromă au venit cu dinţi de aur. I-am cântărit şi le-am dat contravaloarea”, ne-a spus reprezentanta Casei de Amanet Alexia.

Lasă verighetele pentru medicamente


Nu toate casele de amanet din Alexandria primesc lucrări dentare. La Ambia, spre exemplu, dinţii nu sunt acceptaţi. Aici se primesc în schimb orice fel de bijuterii din aur de 22 karate. „Pensionarii vin în general ca să facă rost de bani pentru medicamente. Aduc bijuterii sau verighete. Vin şi tineri de 18 ani, şi oameni mai în vârstă, dar nu toţi îşi spun motivele pentru care vor să facă rapid rost de bani”, ne-a spus Florica Ştefănescu, vânzătoarea de la una din casele de amanet Ambia.

11 grame de aur pentru trei zile de vacanţă


Dacă iarna alexăndrenii vin la amanet ca să facă rost de bani pentru plata întreţinerii, vara amanetarea aurului reprezintă o soluţie pentru asigurarea câtorva zile de vacanţă. Ionuţ Bădoi, de 25 de ani, vrea să plece trei zile la mare şi pentru că nu are bani şi-a adus la amanet lanţul de 4 grame de aur şi brăţara de 7 grame „ Am luat aproape 1.000 de lei. Peste o lună vin şi le iau înapoi, că îmi trimte mama bani din Spania. Acum plec la mare”, ne-a spus tânărul.
Majoritatea celor îşi amanetează aurul se întorc să şi-l recupereze. Chiar dacă nu au bani la expirarea celor 30 de zile cât prevede contractul în general, ajung la înţelegere cu reprezentanţii caselor şi prelungesc perioada de împrumut, până când fac rost de bani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite