Şi-a făcut cabinet stomatologic pe parcarea blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocurilor L1 şi L2 de pe strada Libertăţii sunt supăraţi că le-a fost ocupat din spaţiul pentru parcare şi că nici măcar nu au fost consultaţi.Construcţia avea nevoie doar de acordul vecinilor de la parter şi de la etajul I, dar la parter sunt magazine, iar la primul etaj nu locuieşte


Construcţia are toate avizele de la Primăria Alexandria şi de la Inspectoratul Teritorial de Construcţii Teleorman, având statut de construcţie provizorie. Cu toate astea, locatarii rămân în continuare nemulţumiţi de extinderea cabinetului şi au dat în judecată Primăria şi preşedintele asociaţiei de proprietari, susţinând că nu numai cei de la parter şi de la primul etaj sunt afectaţi de ocuparea locurilor de parcare, ci toţi locatarii.
Dintre cei 39 de proprietari câţi locuiesc aici, 28 cer Primăriei Alexandria să anuleze hotărârea de consiliu local prin care s-a decis scoaterea la licitaţie a terenului. „Cetăţenii din zonă nu pot accepta peste noapte modificări ale unor structuri ale blocului şi nu pot accepta să fie înşelaţi în aşteptările lor din interesul unuia sau altuia, indiferent cine ar fi el. Este clar că se vrea eludarea tuturor actelor legale care privesc licitaţia, concesionarea sau atribuirea directă, pentru ca în final să se intre în posesia respectivului teren cu tot dezacordul celor afectaţi din zona respectivă“, spune unul dintre semnatarii acţiunii în judecată îndreptată împotriva Primăriei Alexandria, Viorel Păuleanu. Preşedintele asociaţiei de proprietari este acuzat de locatari că nu le-a apărat interesele şi şi-a dat acordul fără să îi întrebe pe toţi. „Acordul proprietarilor se cere doar când sunt direct implicaţi. Nu este problema mea, ci a primăriei“, spune preşedintele asociaţiei de proprietari, Romulus Panait.
„Nu sunt de acord cu construcţia, nimeni nu este de acord, preşedintele asociaţiei ar fi trebuit să ne consulte. Doctorul a făcut o ilegalitate prin faptul că acum un an de zile a plătit taxa de închiriere după care a venit la preşedintele asociaţiei şi stabilit cu el, fără să ne consulte. După mine, asta nu e cabinet medical, e casă de locuit” Costel  Cazan , blocul L2 , 65 de ani

Primăria asigură că totul este legal

 Autorităţile locale consideră că totul este în regulă din punct de vedere legal şi nu comentează nemulţumirile oamenilor. „Din punctul nostru de vedere totul este în regulă. Cei direct afectaţi au fost consultaţi. Oricum, la expirarea valabilităţii contractului, la sfârşitul lui 2011, beneficiarul are obligaţia să aducă terenul la starea iniţială“, explică arhitectul-şef, Mihail Mitroi.
Stomatologul Ionel Andrei motivează că extinderea îi era absolut necesară, conform noilor norme europene. „Am ocupat un singur loc de parcare. Oricum, conform unor directive europene, eu am nevoie de extindere, sunt obligat să am de exemplu spaţiu separat pentru copii; trebuie să îndeplinesc nişte condiţii. Astfel, am făcut cererea de anul trecut pentru spaţiu. Până la autorizarea construcţiei am plătit oricum jumătate de an 420 de lei, fără să folosesc spaţiul. Eu voi accepta orice formă de închiriere în continuare, concesionare sau cumpărare, depinde ce decide consiliul local“, spune medicul Ionel Andrei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite