Şcolile şi grădiniţele, fonduri tăiate pentru curăţenie şi reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ din Alexandria au primit anul acesta fonduri  cu 40% mai mici faţă de anul trecut pentru realizarea igienizărilor necesare.

Primăria a alocat anul acesta mai puţini bani liceelor, şcolilor şi grădiniţelor din oraş în urma unei decizii care prevede reducerea cheltuielilor din bugetul local. Astfel, a fost alocat un buget total de 2,25 miliarde lei vechi, din care au revenit aproximativ 100 milioane lei vechi pentru fiecare liceu şi 50 milioane lei vechi pentru fiecare şcoală şi grădiniţă.
„Un alt motiv pentru care am alocat sume mai mici, pe lângă reducerea cheltuielilor materiale din bugetul local, a fost acela că majoritatea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a acestor unităţi au fost realizate anul trecut. Anul acesta banii au fost distribuiţi strict pentru igienizare plus alte mici intervenţii de reabilitare, unde a mai fost cazul“, a explicat administratorul public din cadrul Primăriei Alexandria, Valentin Boboc.
Nu au ajuns banii
Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat“ i-au fost alocate iniţial 100 de milioane lei vechi, sumă suplimentată ulterior cu încă 50 milioane lei vechi din cauza costurilor ridicate necesare pentru dezinfectarea şi revopsirea grupurilor sanitare şi pentru schimbarea rezervoarelor toaletelor. Chiar şi aşa, această sumă nu a ajuns însă şi pentru curăţenia şi zugrăvirea camerelor din internat, lucrare ce s-a realizat cu banii din fondul şcolii.
Şi la grădiniţe lucrările au fost finalizate la limită. „Am terminat igienizarea din luna iunie, iar în prezent lucrăm la reabilitarea bucătăriei, care constă în principal în schimbarea vechii tâmplării a ferestrelor cu una modernă, de tip termopan. De asemenea, am mai cumpărat un frigider şi urmează să schimbăm hota pentru că cea veche nu mai face faţă“, a declarat directoarea Grădiniţei Nr. 7, Constanţa Stancu. „Nu ne-au mai ajuns banii şi pentru manoperă, fapt pentru care lucrările au fost realizate cu personalul propriu, plus ajutorul unor părinţi voluntari“, a recunoscut directoarea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite