Şase comune vot fi racordate la reţeau naţională de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ulmeanu Nicolae este nerăbdător să vină gazul la el în comună
Ulmeanu Nicolae este nerăbdător să vină gazul la el în comună

Nanov, Poroschia, Orbeasca, Suhaia, Crângeni şi Olteni sunt primele localităţi din judeţ, care vor fi racordate la reţeaua naţională de gaze.

Proiectul, în valoare de peste 9,3 milioane de euro, a fost propus de prefectul Teodor Niţulescu, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri , iar la mai puţin de patru luni de la iniţiere, ministerul a anunţat licitaţia pentru desemnarea firmei constructoare, care va avea loc pe 9 noiembrie a.c. “Au fost alese aceste comune, deoarece pe acolo trece conducta magistrală naţională de gaze. Intenţionăm ca, de la anu şi alte localităţi din mediul rural să beneficieze de acest serviciu şi încet, încet, să extindem proiectul în tot judeţul”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al prefecturii, Mădălina Comana.

Edilii şefi, dar şi locuitorii localităţilor respective s-au arătat mulţumiţi de demersul prefectului şi speră ca lucrările să înceapă cât mai curând. “E un lucru foarte bun la care nici nu ne gândeam vreodată că vom ajunge. Noi am făcut un studiu în comună şi din 3.000 de locuitori, peste 2.000 au spus că se vor racorda la sistemul de gaze”, ne-a spus Gheorghe Frăsineanu, primarul comunei Orbeasca. Cei mai fericiţi sunt locuitorii din Nanov şi Poroschia, două localităţi lipite de Alexandria, care speră că odată aduse utilităţile, preţul proprietăţilor lor să crească. “Vrem să aducem confortul în casele oamenilor. E o lucrare foarte importantă şi sperăm ca odată aduse gazele şi la noi, vor veni şi investitorii”, a completat primarul comunei Nanov, Florian Grosu.
Nicolae Ulmeanu, un nanovean de 63 de ani, s-a bucurat la auzul veştii că, în sfârşit va putea să se racordeze la gaze. “Ne bucurăm că o să avem şi noi acum apă caldă, căldură. Ne-am săturat să cumpărăm câte trei butelii pe lună şi să facem focul cu lemne în fiecare iarnă ”, ne-a spus bărbatul.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite