Romi originari din Alexandria, hărţuiţi şi bătuţi la marginea Parisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un cartier de la marginea Parisului aproximativ 200 de romi de origine română, majoritatea din Alexandria,  se luptă să supravieţuiască de două luni, informează  cotidianul francez „Le Monde”. Jalila Bouzid, coordonator al organizaţiei umanitare neguvernamentale „Medecins du Monde”, examinează cazul romilor alexăndreni care trăiesc la periferia Parisului, în zona Aubervilliers.

  Jalila Bouzid a oferit asistenţă medicală acestui grup din 2007, timp în care aceştia au fost expulzaţi pe rând din Argenteuil, Bondy, Noisy-le-Sec, Rosny-sous-Bois, Le Blanc-Mesnil, Pantin, Bondy, La Courneuve, Sarcelles şi Saint-Denis."Aici poliţia nu a intervenit în ultimele 24 de ore şi încă nu pot fi expulzaţi fără o procedură prealabilă", explică Jalila Bouzid, citată de acelaşi cotidian francez.

 Hărţuirile dăunează stării de sănătate a romilor

  Aceasta a mai spus că grupurile evacuate se instalează în alte locuri, dar  există alte forme de hărţuire practicate de poliţie, precum reţineri nejustificate, confiscarea instrumentelor de cântat sau intervenţii cu cagule pe feţe. „Întreaga situaţie nu face decât să înrăutăţească starea de sănătate a romilor din Franţa”, a conchis reprezentanta „Medecins du Monde”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite