Rodica Ionescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmacista a fost inspector-farmacist judeţean, iar acum  este preşedinta Colegiului Farmaciştilor de doi ani. Rodica Ionescu se ducea mereu la oliampiadele judeţene de chimie unde s-a împrietenit cu celebrul Dan Diaconescu, care era olimpic la fizică.

În 1992 a terminat facultatea şi a venit în stagiatură la Spitalul Judeţean Teleorman. A ales Teleormanul pentru că soţul ei este din judeţ. „Aici am întâlnit oameni de cea mai bună calitate şi oameni deosebiţi care chiar şi-au pus amprenta asupra mea. Era un colectiv deosebit: doamna Doina Haită, doamna Pană Elena, care m-au format ca şi pe copilul lor. Una e să înveţi foarte multă materie în facultate, alta e să faci practică în spital” explică Rodica.

Colegă de olimpiade cu Dan Diaconescu
 
   Liceul l-a făcut la Caracal, la secţia de chimie. A fost colegă de generaţie cu Dan Diaconescu.  „Eram amândoi olimpici, noi am muncit şi am învăţat foarte mult. Domnul Diaconescu era ca şi acum foarte apropiat de colegi, bine educat, într-adevăr mai timid, dar un băiat muncitor şi cuminte. El era olimpic la fizică şi eu la chimie şi mai mult aşa ne-am împrietenit. Mergeam mereu la faza pe judeţ şi s-a creat o legătură, ” spune farmacista Ionescu.

  Farmacista Ionescu a dat examen şi devenit singurul farmacist-inspector pe judeţul Teleorman, în 1994. Farmacistul-inspector verifica toate farmaciile din judeţ, atât cele de stat cât şi cele private. Aceasta a ocupat funcţia până în anul 2003 şi de doi ani de zile conduce Colegiul Farmaciştilor. „Cea mai mare supărare a mea acum este că nu mai pot să lucrez cu oamenii, să discut, să comunic, să le explic. Eu acum lucrez mai mult cu acte, fac situaţii” spune Ionescu. 

„Am leşinat când a trebuit să iau sânge”

   Activitatea privată a început-o în 1996 la farmacia Diana, de la poarta Spitalului de Psihiatrie Poroschia. Farmacia poartă numele fetei farmacistei. „A fost o activitate destul de grea, mergeam la farmacia cu circuit închis Diana, iar de la ora 12.00 veneam de acolo şi lucram patru ore la Direcţia Sanitară şi de acolo plecam înapoi la farmacia din Poroschia. M-a ajutat foarte mult soţul meu. Când am început activitatea am căutat credite la toate băncile posibile, pentru că farmaciştii nu au fost ajutaţi deloc în acest proces de privatizare” se plânge preşedinta Colegiului Farmaciştilor. Doi ani mai târziua a mutat farmacia Diana în oraş, la dispensarul policlinic de pe strada 1 Decembrie. Rodica Ionescu a profesat acolo în următorii cinci ani. În momentul de faţă farmacia Diana are sediul pe str. Dunării, în zona Peco.
 „Mi-am dorit foarte mult să fac meseria asta, îmi place ceea ce fac.  În copilărie îmi doream să fac medicina, dar fiind la Crucea Roşie la liceu, la prima acţiune când a trebuit să luăm sânge, eu am leşinat. Atunci mi-am dat seama că nu sunt făcută pentru meseria de medic Apoi m-am reorientat, vroiam tot în domeniul acesta şi am ales farmacia”, povesteşte Rodica Ionescu.


Întrebări şi răspunsuri

Mai păstraţi legătura cu Dan Diaconescu?
  Da, el a rămas acelaşi băiat liniştit, sincer, dornic să îşi ajute colegii, respectuos. El era singurul băiat într-un autocar care s-a ridicat şi a cedat locul unei fete. Mai rar vezi în ziua de azi.
 Ce trebuie să facă în ziua de azi un farmacist?
Farmacistul îndrumă, consiliază şi oferă explicaţii pacientului.
Mai aveţi timp să lucraţi  şi cu oamenii care vin la farmacie?
Eu sunt zilnic la farmacie, dar rar stau să şi mă ocup de oameni. Dar sunt mereu disponibilă, dacă vrea cineva sfatul meu, dacă vrea nepărat să discute cu farmacista şef, las totul şi mă dedic celui care are nevoie.

Profil
Născută: 17 decembrie 1967, Coşoveni judeţul Dolj
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti
Profesie: farmacistă
Familie: este căsătorită, are o fată de 16 ani

Ce îi place

  Îmi place ce e frumos, îmi place foarte mult să călătoresc, îmi place să dansez şi să am grijă de familie şi de mine. Îmi place să ajut oamenii în general. Îi citesc cu plăcere pe Dumas, Marin Preda şi Zaharia Stancu, dar nu prea mai am timp.

Ce nu îi place

  Nu îmi plac oamenii falşi, parveniţi. Acum cred că am căpătat mai multă experienţă, recunosc oamenii mai bine, înainte eram mai naivă. Nu îmi plac relaţiile de prietenie formate din interes.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite