Rareş Dorobanţu, multipremiat la cupele de karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareş practică artele marţiale din 2007, la Clubul Sportiv Kanazawa din Alexandria. Karatistul  a fost premiat pentru rezultatele obţinute în anul 2010, la Gala Sportivilor alexăndreni. Cea mai remarcabilă performaţă a elevului este urcarea pe primul loc al podiumului la Cupa României de karate, stilul kumite, la categoria copii, sub 29 de kg.

Rareş Dorobanţu a început să practice artele marţiale încă de la cinci ani şi câteva luni. „ Am avut de ales la cinci ani între judo şi karate şi el ales-o pe cea din urmă. A ştiut ce să aleagă pentru că este fascinat de sport, are o memorie foarte bună, urmăreşte sportul şi are cunoştinţe în domeniu. El spunea, la un moment dat, că vrea să devină director executiv la Dinamo”, povesteşte mama lui Rareş, Adela Dorobanţu.

Cele mai multe premii, la kumite

   Tânărul a fost premiat la cupele naţionale, pentru stilurile kata şi kumite. Rareş se descurcă cel mai bine la stilul de semi-contact kumite, obţinând la acesta cele mai multe clasări fruntaşe.  Cea mai recentă performanţă la kumite este locul trei  la Cupa „Shoto”, care a avut loc anul trecut la Braşov. Rareş s-a clasat cu echipa tot pe locul trei la „Campionatul Naţional de Karate SKDUN” de la Bucureşti.
Tot la stilul de semi-contact, kumite, elevul Şcolii nr. 3 din Alexandria a obţinut cea mai importantă performanţă: premiul I la „Campionatul Naţional de Karate SKDUN” . Anul trecut, tânărul karatist a mai reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului la „Cupa Kanazawa”, competiţie organizată de clubul alexăndrean cu acelaşi nume, care se afla la cea de-a V-a ediţie. Pentru practicarea ramurii din karate, numite kata, Rareş  a reuşit în ultimii trei ani, de când practică acest sport, să adjudece un loc întâi, două locuri trei şi  un loc patru, la concursurile naţionale organizate de cluburile sportive „Satori-Do”, „Musachi”, „Dojo” şi „Kanazawa”.
„La cinci ani era un copil mai sensibil şi am hotărât să îl duc la un sport care să îl întărească puţin. A participat prima dată la Cupa „Kanazawa” şi noi nu ştiam că o să câştige ceva, chiar la prima competiţie. L-am întrebat pe domnul antrenor Ionel Ganea, dacă are vreo şansă şi a spus că nu”, îşi aduce aminte Adela Dorobanţu.

Face pian şi participă la concursuri şcolare

Rareş urmează şi cursurile de pian ale Şcolii Populare de Arte din Alexandria. „La pian a fost la un concurs local, dar nu e ceva de băgat în seamă. S-a dus pe scenă pentru că el a dorit şi eu l-am încurajat, pentru că este foarte bine să ai mecanismele necesare să faci faţă mulţimii”, explică mama lui Rareş. A fost premiat şi la concursurile şcolare locale de cultură generală „ProEducaţia”, „Exploratorii” şi „Eurojunior”. „El participă la toate concursurile şcolare nu doar pentru a câştiga o diplomă, ci din dorinţa de a se familiariza cu competiţia şi cu concursurile”, spune Adela Dorobanţu.  


Întrebări şi răspunsuri

Ce ai vrea să te faci când vei creşte mare?
Vreau să ma fac jandarm, ca tati, sau antrenor de karate.
Mai ai timp de joacă între karate şi alte activităţi extraşcolare?
Mai am, miercurea. Este singura mea zi liberă, pentru că în weekend am antrenament.

Profil

Născut: 5 martie 2002, Alexandria
Studii: elev în clasa a II-a, la Şcoala „Ştefan Cel Mare”
Familie: este singur la părinţi

Ce îi place

Îmi place să joc fotbal, baschet, îmi place sportul în general. Îmi place să mă joc pe PlayStation. Mai îmi place şi ciorba de burtă.

Ce nu îi place

Nu îmi plac oamenii răi şi răutăcioşi. Nu îmi plac cei care nu învaţă şi oamenii leneşi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite